Συνεχείς πιέσεις νομάρχη για ένταξη πολιτιστικών έργων στο Εσπα


Συνεχείς είναι οι πιέσεις του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη προς την ΛΔ΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες σύνταξης των μελετών για τους Αρχαιολογικούς Χώρους των Γόμφων  και του Πότνεου.

Συνολικά τα έργα που έχει δώσει προτεραιότητα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων για ένταξη είτε στο Περιφερειακό, είτε στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού είναι τέσσερα. Τα προαναφερόμενα, αλλά και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αρχαίας Πέλιννας και του Άτραγα.

«Έχουμε τέσσερις μελέτες σε εξέλιξη, είναι για τον Άτραγα, για την Αρχαία Πέλιννα, για τον αρχαιολογικό χώρο Γόμφων και τον αρχαιολογικό χώρο του Πότνεου. Είμαι σε επαφή με τον κ. Χατζηαγγελάκη, ήδη καθυστέρησαν οι δύο μελέτες που είναι για το Πότνεο και τους Γόμφους, έχουμε την διαβεβαίωση ότι θα ενταχθούν και αυτά τα έργα, είτε στο Περιφερειακό, είτε στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού, αρκεί να συνταχθούν έγκαιρα οι μελέτες.

Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα σα Νομαρχία να συντάξουμε αυτές τις μελέτες και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Επικοινώνησα με τον κ. Χατζηαγγελάκη και του ζήτησα να επισπεύσει τις διαδικασίες γιατί ο Νομός έχει δώσει προτεραιότητα στην ένταξη αυτών των αρχαιολογικών χώρων στο ΕΣΠΑ». 

Προηγούμενο άρθρο Αισιοδοξια για ένταξη δύο πολιτιστικών έργων του νομού μας
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις για την ανάδειξη του πολιτισμού στο Δήμο Πύλης