Αισιοδοξια για ένταξη δύο πολιτιστικών έργων του νομού μας


 Αυτοψία στην περιοχή της Καλαμπάκας πραγματοποίησε κλιμάκιο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με αφορμή την έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού δύο σημαντικών έργων.

Την ανάπλαση της παλιάς πόλης της Καλαμπάκας και την μετατροπή του παλιού Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου σε Γεωλογικό Μουσείο.

 Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας υπέβαλε στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού την ένταξη των δύο αυτών έργων, με το Υπουργείο να τα εγκρίνει. Τώρα απομένει η έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας υποβάλαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού στο Τομεακό Πρόγραμμα την ένταξη κάποιων έργων από το Νομό μας. Ο Δήμος Καλαμπάκας ήταν ίσως από τους λίγους που είχε έτοιμες μελέτες για την ανάπλαση της παλιάς πόλης της Καλαμπάκας, αλλά και την μετατροπή του παλιού Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου σε Γεωλογικό Μουσείο.

Αυτές οι δύο μελέτες εγκρίθηκαν κατ’αρχάς από το Υπουργείο, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ήρθε να κάνει αυτοψία και εφόσον δώσει την έγκριση, ευελπιστώ ότι θα ενταχθούν άμεσα στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Είναι σημαντικά έργα για την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας και θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο για την προετοιμασία του φακέλου και ευελπιστώ ότι με την υλοποίηση των έργων θα αναβαθμιστεί γενικότερα όλη η περιοχή».

Προηγούμενο άρθρο H Σούλα Μερεντίτη μιλάει για τα εργα του ΘΗΣΕΑ
Επόμενο άρθρο Συνεχείς πιέσεις νομάρχη για ένταξη πολιτιστικών έργων στο Εσπα