Ειδήσεις

Συνεργασία ΣΘΕΒ και ΔΥΠΑ για την εύρεση προσωπικού για τις επιχειρήσεις


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του ΣΘΕΒ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Ρουπακιά και τη Γεν. Διευθύντρια, κα Έλενα Καματέρη, με την Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κα Όλγα Τσιούρβα, την Τετάρτη10 Μαΐου στα γραφεία του Συνδέσμου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε πρωτίστως το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε όλα τα επίπεδα γνώσεων και δεξιοτήτων, με κυρίαρχο θέμα τις ανάγκες της βιομηχανίας για εργαζόμενους απόφοιτους τεχνικής εκπαίδευσης καθώς και ανειδίκευτο προσωπικό.

Ο κ. Ρουπακιάς υπογράμμισε την ανάγκη για στενότερη και πιο άμεση συνεργασία των επιχειρήσεων με την τοπική υπηρεσία της ΔΥΠΑ όσον αφορά την εύρεση και αξιολόγηση προσωπικού με αποτελεσματικότερη επικοινωνία και λιγότερη γραφειοκρατία. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό και την επικαιροποίηση των γνώσεων που προσφέρουν οι Σχολές ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ ώστε να είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.  Εξήρε, όμως, και τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ως προς την ηλεκτρονική αναβάθμιση του Οργανισμού ώστε να υπάρχει αμεσότητα των συναλλαγών με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά της η καΤσιούρβα τόνισε ότι η ΔΥΠΑ Θεσσαλίας είναι πάντα διαθέσιμη για συνεργασία με όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό και με όλους όσους αναζητούν εργασία. Επεσήμανε ότι η ΔΥΠΑ είναι ανοιχτή στις προτάσεις της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και του βιομηχανικού κόσμου για τον βέλτιστο σχεδιασμό προγραμμάτων απασχόλησης αλλά και κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων, με στόχο πάντα την καταπολέμηση της ανεργίας,την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων αλλά και την αποτελεσματικότητα ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση ανά τομέα εξειδίκευσης.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη της Διοίκησης του 7ου ΠΤ ΟΕΕ στον Προϊστάμενο της ΔΟΥ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Καινοτολμώ 2023