Συνεργασία Καρδίτσας – Τρικάλων σε διακρατικό πρόγραμμα


Σύσκεψη προκειμένου να διερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας των Δήμων Καρδίτσας και Τρικάλων με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ)  για την υποβολή πρότασης συμμετοχής σε διακρατικό πρόγραμμα με εταίρους από 5 άλλα κράτη της Ε.Ε. στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής δράσης: «ευρωπαϊκή σύμπραξη στον  Αθλητισμό», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26/6 στο Δημαρχείο.

Η παρούσα πρόσκληση -που αποτελεί προπομπό των νέων ευρωπαϊκών πολιτικών που θα εφαρμοσθούν την περίοδο 2014-2020 – θα στηρίξει διακρατικά σχέδια που θα υποβληθούν από δημόσιους οργανισμούς ή μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για να εντοπιστούν και να δοκιμαστούν κατάλληλα δίκτυα και ορθές πρακτικές στο χώρο του αθλητισμού στους ακόλουθους τομείς:

– ευαισθητοποίηση για αποτελεσματικά μέτρα προώθησης του αθλητισμού σε  επίπεδο δήμων και κοινοτήτων

-κοινοί διασυνοριακοί αγώνες μαζικού αθλητισμού σε γειτονικές περιφέρειες και κράτη μέλη

– προώθηση της σωματικής άσκησης για την υποστήριξη της ενεργού γήρανσης

– καταπολέμηση του φαινομένου των «στημένων» αγώνων

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Νικ. Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ποιότητας Ζωής Τρικάλων κ. Απ. Κολότσιος, ο Δ/ντης της e-Trikala κ. Οδ. Ράπτης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Καρδίτσας στο «Δίκτυο Πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα», Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικ. Μουζιούρας ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Ιωαν. Γιάκας το στέλεχος της Π.Ε. Τρικάλων κ. Π. Μπεμπές , και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Ευαγ. Τσίβου

Όπως αποφασίσθηκε, θα δημιουργηθεί κοινή ομάδας εκπόνησης σχεδίου δράσης, το οποίο θα υποβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου στην αρμόδια υπηρεσία της Ε.Ε.

Κεντρικός άξονας του σχεδίου δράσης θα είναι η χρήση του ποδηλάτου και η συμβολή του στην ενεργό γήρανση του πληθυσμού.

Προηγούμενο άρθρο Τοποθέτηση Προέδρου Δ.Σ. της «Πρότασης Κοινωνικής Παρέμβασης» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο ΈΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ - ΓΟΜΦΩΝ»