Συναυλία στο Φρούριο Τρικάλων


Μια συναυλία καλού ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Δευτέρα στις 9 το βράδυ στο Φρούριο των Τρικάλων. Μια συναυλία που θα ξετυλίξει σπάνιες μελωδίες και διαχρονικά τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου, που όλοι έχουμε αγαπήσει, τραγουδισμένα από δύο εξαίσιους τραγουδιστές, τον κορυφαίο Μανώλη Μητσιά και την νεότερη ταλαντούχα ερμηνεύτρια Θεοδώρα Μπάκα. Στο κλείσιμο της βραδιάς ο συνθέτης θα καθίσει στο  πιάνο και θα τραγουδήσει για το κοινό των Τρικάλων , καινούργιες του συνθέσεις.

       Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με δύο κομμάτια της νεότερης συνθετικής εργασίας του Ανδριόπουλου, από τις ΩΔΕΣ του Ανδρέα Κάλβου. Θα περάσει στους ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ του Οδυσσέα Ελύτη,  θα συνεχίσει με τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ και τα ΛΑΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ των Ελευθερίου – Μπουρμπούλη και θα τελειώσει με τους ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ των Γιώργου Σεφέρη – Νίκου Γκάτσου.

       Ο Ανδριόπουλος πιστεύει ότι η αληθινή τέχνη, δηλαδή η καλή μουσική και το καλό τραγούδι, μπορεί να μας δώσει κουράγιο  να αντέξουμε αυτή την παρακμή που βιώνουμε και να μας σηκώσει λίγο ψηλότερα από αυτό το βύθισμα.  Θεωρεί ότι τα αίτια αυτής της κρίσης είναι πρωτίστως πνευματικά, ηθικά και ποιοτικά.

H διοργάνωση της συναυλίας ανήκει στον Δήμο Τρικάλων και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της γαλακτοβιομηχανίας ΤΥΡΑΣ και ΒΙΟΤΥΡ

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Χρυσό μετάλλιο θα δοθεί στον Στέλιο Βάσκο