Ειδήσεις

Συνάντηση του δημάρχου Πύλης Κ. Μαράβα με τον Αναπληρωτή Υπ. Περιβάλλοντος


Άκρως εποικοδομητική  ήταν η συνάντηση από την Αποστολή του Δήμου Πύλης που αποτελούνταν από τον Δήμαρχο κ. Κώστα Μαράβα, τον δημοτικό Σύμβουλο κ. Βύρων Κατσίβελο τον Διευθυντή του Δήμου κ. Παναγιώτη Τσαχρήστο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο  Αγοραστό, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Γεώργιο Κοτσό, τον εκπρόσωπο της ΕΘΕΜ, κ. Μπαρμπούτη, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Διαμάντο, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελο.

Ο κ. Φάμελος γνώριζε το θέμα σε όλο του το φάσμα και υπήρξε πλήρη ταύτιση απόψεων, για άμεση έκδοση και υπογραφή της Απόφασης ‘Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων ΑΕΠΟ, αμέσως μόλις γίνει ο Χαρακτηρισμός της κατακλύζουσας  περιοχής από το Δασαρχείο Τρικάλων.

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει έτοιμο το σχέδιο της ΑΕΠΟ  ώστε με την χαρτογράφηση της περιοχής, από το Δασαρχείο να υπογράψει την μελέτη χωρίς καμία καθυστέρηση.

Διεμήνυσε πως η Κυβέρνηση είναι υπέρ του έργου ως αμιγώς Υδροηλεκτρικός Παράγοντας καθαρής Ενέργειας, που ετησίως  θα έχει όφελος 35 εκ. ευρώ ετησίως.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας ευχαρίστησε τον Υπουργό και τους συνεργάτες του, που συνέβαλαν για την άριστη συνεργασία. Στην συνέχεια ο κ. Μαράβας, ο κ. Κατσίβελος , ο κ. Τσαχρήστος  επισκέφτηκαν το Δ.Σ. της ΔΕΗ όπου είχαν συνάντηση Εργασίας με την Πρόεδρο κ. Παναγιωτάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ανδριώτη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Αργυράκη.

Η αισιοδοξία  ήταν αναμενόμενη και η συζήτηση εμπεριείχε όλες τις εκδοχές τόσο για την μετεγκατάσταση- αποκατάσταση, όσο και για την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ πρότεινε να συσταθεί άμεσα μια επιτροπή από τον Δήμο Πύλης που θα έχει να κάνει με την πολεοδομική μελέτη, σε συνεργασία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος.

Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της ΔΕΗ θα επισκεφθεί τον Δήμο Πύλης όπου οι δυο πλευρές θα ξεκινήσουν τις Εργασίες, για την ομαλή και ασφαλή μετάβαση κυρίως με την χαρτογράφηση της περιοχής  με το Δασαρχείο Τρικάλων.=

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Γ. Παπασίμος για τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Ο «ενταφιασμός» της ελπίδας
Επόμενο άρθρο Κιν/φική Λέσχη Τρικάλων: Κωμωδία και σάτιρα με φόντο το Μεξικό