Ειδήσεις

Κιν/φική Λέσχη Τρικάλων: Κωμωδία και σάτιρα με φόντο το Μεξικό


Μια ευχάριστη κωμωδία, με γέλιο, κοινωνική σάτιρα στο μακρινό Μεξικό, είναι η επόμενη ταινία τη Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων. Ο «Απι(α)στος Τόμας» του 1991 προβάλλεται τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 και υπόσχεται πολύ γέλιο, αρκετή κοινωνική σάτιρα, μηνύματα για το AIDS, αλλά και συγκρίσεις με την επόμενη μεγάλη επιτυχία του σκηνοθέτη, το «Θέλω και τη μαμά σου».

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο νεαρός γιάπις καρδιοκατακτητής Τομάς άκαρδος και ανεύθυνος με τις γυναίκες και όχι μόνον, πιάνεται στην παγίδα της νοσοκόμας που αποφασίζει να τον εκδικηθεί για τις ανεκδιήγητες απιστίες του. Είναι κι αυτή ένας αριθμός τηλεφώνου στη μακριά λίστα των γυναικών που ασταμάτητα κοροϊδεύει και κερατώνει ο νοστιμούλης Τομάς. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο κι η νοσοκόμα, βοηθός του γιατρού και εγκάρδιου φίλου του, την ώρα που δακτυλογραφεί τις αιματολογικές του εξετάσεις, κάνει ένα μικρό λαθάκι. Αντί για αρνητικό, τον βγάζει θετικό στο AIDS! Ο κόσμος του γκρεμίζεται. Η ζωή του χάνει το νόημά της. Ο θάνατος είναι η μόνη του διέξοδος. Ομως, και κει τα θαλασσώνει. Η μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας μετά την άλλη. Μέχρι το φούρνο μικροκυμάτων έχωσε το κεφάλι του! Σώος και αβλαβής, γνωρίζει την αεροσυνοδό του διπλανού διαμερίσματος, την Κλαρίσα και την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Η Κλαρίσα έχει επίσης αποφασίσει ν’ αυτοκτονήσει… όμως υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

 

ΚΡΙΤΙΚΗ
μια κοινωνική σάτιρα με πάρα πολλά κωμικά στοιχεία, εμπεριέχουν έντονες δράσεις κατά των δεδομένων και των κλασικών στοιχείων της μεξικάνικης παραδοσιακής κουλτούρας.  Η ταινία δεν βρήκε άμεσα διανομή στο Μεξικό, επειδή η κυβέρνηση δεν είχε τα κονδύλια. Εχοντας ήδη όμως κερδίσει βραβεία στο εξωτερικό, ταξίδεψε στις μεξικάνικες αίθουσες και συνέβαλλε στην άνθιση του μεξικανικού κινηματογράφου.

 

Info

Τίτλος: Απι(α)στος Τόμας – Μεξικάνικος τίτλος: SOLO CON TU PAREJA – Αγγλική μετάφραση: Only with your partner – Αγγλικός τίτλος: Love in the time of hysteria

Σκηνοθεσία: ΑΛΦΟΝΣΟ ΚΟΥΑΡΟΝ

Πρωταγωνιστούν:Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο, Κλαούντια Ραμίρεζ, Αστρίντ Χαντάντ, Λουίς Ντε Ικάζα

Ετος: 1991

Διάρκεια: 94΄

Γλώσσα: Ισπανικά

 

 

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του δημάρχου Πύλης Κ. Μαράβα με τον Αναπληρωτή Υπ. Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθρο ΣΙΝΕΑΚ: Ψάχνοντας Την Ντόρι