Ειδήσεις

Συζήτηση και δράσεις για το ψηφιακό μέλλον


Στο επίκεντρο της συζήτησης και των δράσεων για το ψηφιακό μέλλον βρέθηκε επί διήμερο ο Δήμος Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου προσκλήθηκε και μετείχε σε δύο πολύ σημαντικές ημερίδες για την τεχνολογία σε σχέση με τις πόλεις. Η πρώτη, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στο μουσείο Γουλανδρή, διοργανώθηκε από τη HUAWEI, τη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, με τίτλο Huawei Smart City Forum και Smart City Exhibition.

Αντικείμενό της, οι «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις» και ο Δήμαρχος Τρικκαίων συμμετείχε σε πάνελ ομιλητών, παρουσιάζοντας τις δράσεις του Δήμου στα καινοτομικά τεχνολογικά θέματα. Ο δε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, που παρίστατο στη διοργάνωση, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στα πεπραγμένα του Δήμου Τρικκαίων, ως καλό παράδειγμα καινοτόμου Δήμου, του οποίου οι δράσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης, ο αντιπρόεδρος τη ΝΔ κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli και εκπρόσωποι της βιομηχανίας της πληροφορικής. Ταυτοχρόνως, ως πρόεδρος και της Επιτροπής Καινοτομίας και ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της ΚΕΔΕ, ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε την πρωτοβουλία Hackathon, που οργανώνει η ΚΕΔΕ. Πρόκειται για Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών, με στόχο, οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν, να δίνουν λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους και κατ’ επέκταση τους δημότες.

Την  Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 ο κ. Παπαστεργίου ήταν συντονιστής στο 5ο Smart Cities Conference. Το συνέδριο, στο οποίο ο Δήμος Τρικκαίων έχει εδραιωθεί πλέον ως συμμετέχων, είναι ο ετήσιος χώρος συνάντησης των ειδικευομένων σε ζητήματα πληροφορικής.
Ο κ. Παπαστεργίου συντόνισε τη συζήτηση με θέμα «Πώς μπορούν οι πόλεις μας να γίνουν έξυπνες και βιώσιμες». Με ποιον τρόπο, δηλαδή, θα μπορέσει η κάθε ψηφιακή εφαρμογή, να μη μένει κενό γράμμα, αλλά να έχει οφέλη άμεσα στους ΟΤΑ, ουσιαστικά στους δημότες και στα οικονομικά των Δήμων. Στη συζήτηση μετείχαν οι Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης , Λευτέρης Ιωαννίδης, Δήμαρχος Κοζάνης, Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Δήμου Πειραιά, Γιάννης Φαλέκας, Αντιδήμαρχος Δήμου Αλεξανδρούπολης  και Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής Δήμου Αθηναίων.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Σε φάση ολοκλήρωσης η γέφυρα της οδού Σατωβριάνδου
Επόμενο άρθρο Συνεδρίαση μελών της ΝΟΔΕ Τρικάλων για ζητήματα Αξιολόγησης Οργανωτικών Δομών & Επιμόρφωσης Στελεχών