Ειδήσεις

Συγχαρητήρια Παπαστεργίου στην ομάδα ρομποτικής του 7ου Γ.Ε.Λ.


Τα συγχαρητήρια του Δήμαρχου Τρικκαίων, αποσπά η ομάδα ρομποτικής B.E.A.S.T. του 7ου  Γενικού Λυκείου Τρικάλων, για την κατάκτηση της 8ης θέσης στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (Worldrobotolympiad – WRO2016)! Η ομάδα εκπροσωπεί για δεύτερη χρονιά το σχολείο και τα Τρίκαλα, στη διοργάνωση στο Νέο Δελχί της Ινδίας, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016. Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν το έργο “Robots Go Green”, το οποίο έχει σχέση με την συλλογή και τον διαχωρισμό απορριμμάτων. Τα απορρίμματα συλλέγονται από έξυπνο κάδο απορριμμάτων και καταλήγουν σε αυτόνομο εργοστάσιο, όπου πραγματοποιείται ο διαχωρισμός τους με βάση το υλικό τους.
Ο κ. Παπαστεργίου, μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του Δήμου Τρικκαίων και όλων των τρικαλινών, τόνισε ότι αυτή η διάκριση «συνεχίζει να αποδεικνύει ότι ο Δήμος μας, είναι Δήμος της καινοτομίας. Κυρίως, ότι τα νέα παιδιά, με την καθοδήγηση και συμπαράσταση των γονιών και των εκπαιδευτικών, δημιουργούν το νέο, το σημαντικό». Και καταλήγει: «Αυτή η επιτυχία, σε παγκόσμια επίπεδο – όπως παγκόσμιο ήταν και το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό – επιβεβαιώνει ότι η στοχοθεσία και η μεθοδικότητα, ο προγραμματισμός και η σκληρή δουλειά, είναι στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχία».
Στην αποστολή στην Ινδία μετείχαν οι μαθητές Γκούμε Λαυρέντιος, Ζιούτος Κωνσταντίνος, Καλαντζής Σωτήριος, Κατσίκας Στέφανος και οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Καραγιώργου και Κωνσταντίνος Μπλέκας.
Ο Δήμος Τρικκαίων θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό παρόμοιων προσπαθειών, σε κάθε επίπεδο.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Κ. Σκρέκα για τη φιλοξενία προσφύγων στα ορεινά χωριά των Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Εκπ/κό πρόγραμμα για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων