Ειδήσεις

Ερώτηση Κ. Σκρέκα για τη φιλοξενία προσφύγων στα ορεινά χωριά των Τρικάλων


Επίκαιρη ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τις πληροφορίες για φιλοξενία προσφύγων σε ορεινά χωριά των Τρικάλων.

«Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς σχέδιο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι φήμες για εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή της Χρυσομηλιάς Ν. Τρικάλων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. Οι κάτοικοι δε – σε εγγραφή καταγγελία  τους – κάνουν λόγο για διερευνητικές ενέργειες προς ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών καταλυμάτων της περιοχής. Πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, η οποία φιλοξενεί αμιγώς κατοικία, με χαρακτηριστικό την ύπαρξη αυξημένης συγκέντρωσης πολυτεκνων οικογενειών, καθώς και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες για χειμερινό και θρησκευτικό τουρισμό, με την ηρεμία και αρμονία να αποτελούν προϋπόθεση  πριν από κάθε ενέργεια ή φιλοξενία δραστηριότητας στην Κοινότητα.

Ως εκ τούτου, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  • Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η φιλοξενία προσφύγων στις ξενοδοχειακές μονάδες τις περιοχές;
  • Ποια τα κριτήρια για την επιλογή χώρων φιλοξενίας;
  • Ποια η στρατηγική, το επιχειρησιακό και επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς και τις προκλήσεις της;
  • Ποιος ο σχεδιασμός από πλευρά Υπουργείο για τη ΔΕΗ ώστε να δώσει το στίγμα μιας σύγχρονης πελατοκεντρικής εταιρείας και πως σκοπεύει να διαμορφώσει σύστημα πολυμεσικής εξυπηρέτησης πελατών και πραγματικό προσβάσιμο σε όλους;
  • Με ποιο τρόπο θα καλύψει τα κενά σε προσωπικό στον κλάδο εμπορίας, ώστε να είναι αδιάλειπτη η παρουσία της ΔΕΗ στην Περιφέρεια;».
Προηγούμενο άρθρο Εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πύλης
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια Παπαστεργίου στην ομάδα ρομποτικής του 7ου Γ.Ε.Λ.