Ειδήσεις

Στο θεατράκι του Ληθαίου η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής 2023 από το Μουσείο Τσιτσάνη


Κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, η πόλη των Τρικάλων από το 1989 ανελλιπώς γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γεγονός  που συνάδει με την μεγάλη μουσική μας παράδοση, και  σχολιάστηκε ευνοϊκά από τους επίσημους φορείς που έχουν αναλάβει την οργάνωση των   εκδηλώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η γιορτή στα Τρίκαλα ξεκίνησε με πρωτοβουλία μια ομάδας Τρικαλινών μουσικών πριν 33 χρόνια με τις εκδηλώσεις να γίνονται στον Ληθαίο και την εξέδρα των καλλιτεχνών στημένη μέσα στο ποτάμι κάτω από την κεντρική γέφυρα.

Στο πέρασμα των χρόνων η γιορτή μεταφέρθηκε στο μύλο Ματσόπουλου που ήταν η προσωρινή έδρα του «Μουσείου Τσιτσάνη» και κάθε χρόνο φιλοξενούσε τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής (Μελίνα Ασλανίδου, Μαίρη Λίντα, Κώστας Μακεδόνας, locomomdo), καθώς και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες από την περιοχή μας.

Για τη φετινή χρονιά το Μουσείο Τσιτσάνη οργανώνει μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 9:30  στο θεατράκι του Ληθαίου Ληθαίο, στο πάρκο των παλιών φυλακών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απάνθισμα από τον μεγάλο πλούτο του ελληνικού τραγουδιού με μεγάλη αναφορά στα τραγούδια των Τρικαλινών δημιουργών.

Με τη συνοδεία της ορχήστρας που επιμελήθηκε το «Μουσείο Τσιτσάνη», τα τραγούδια θα παρουσιάσουν ο Μπάμπης Αντωνίου, η Δήμητρα Καλιάρα και η Μαρία Καλαμπόκα.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Ολοκλήρωση Πεζοδρομίου πάνω από το ΓΕΛ Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων από τον Δήμο Μετεώρων σε αθλητικά σωματεία