Στο επίκεντρο οι παρεμβάσεις στο Μύλο Ματσόπουλου


 Τα έργα που θα υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων μέσω του επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ καθώς και η πορεία του συγκεκριμένου προγράμματος θα τεθούν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου που θα έχει ο δήμαρχος Χρήστος Λάππας.

Στη σκέψη της δημοτικής αρχής είναι η ουσιαστικότερη αξιοποίηση αλλά και ανάπλαση της περιοχής γύρω από το Μύλο Ματσόπουλου καθώς και της παρόχθιας του Αγιαμονιώτη ποταμού που ξεκινά από την περιοχή του Μύλου και καταλήγει μέχρι και τα δημοτικά κτήρια πίσω από το σταθμό του ΟΣΕ, τα οποία ως γνωστό ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει ως χώρο φιλοξενίας εκθέσεων ζωγραφικής – πινακοθήκη.

Δηλώσεις Λάππα

Όπως επεσήμανε με χθεσινές του δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο δήμαρχος κ. Λάππας σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση του συνόλου του Μύλου Ματσόπουλου και αυτό είναι δυνατό να γίνει μέσω της ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Παράλληλα δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι στο πλάνο αξιοποίησης της περιοχής περιλαμβάνεται και το νησάκι.

Τα προγράμματα

Βάσει τον όσων ανέφερε ο κ. Λάππας το συνολικό κόστος του έργου που ούτε λίγο, ούτε πολύ αγγίζει τα 3 – 4 εκατομμύρια ευρώ θα καλυφθεί μέσω της ένταξης του στο πρόγραμμα Jessica ή ακόμη και στο ΕΣΠΑ, κάτι που δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Προτεραιότητα το Μουσείο

Ένας ακόμη στόχος που έχει τεθεί από τη δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων σύμφωνα με το δήμαρχο είναι και η δημιουργία Μουσειακού χώρου στο Μύλο Ματσόπουλου. Εντός του χώρου θα υπάρχει ψηφιακή απεικόνιση του μύλου όπως λειτουργούσε πριν πολλά χρόνια καθώς και επιπλέον στοιχεία για την ιστορία της περιοχής τα οποία θα μπορεί να δει, να θαυμάσει αλλά και να διδαχθεί ο επισκέπτης. Ακόμη γύρω από το κτιριακό συγκρότημα του Μύλου Ματσόπουλου θα αναπτυχθούν κατάλληλοι χώροι εστίασης (καφετέρια – εστιατόριο κλπ.), ψυχαγωγίας αλλά και ήπιων αθλοπαιδιών.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι στα μέσα του περασμένου Καλοκαιριού ο Δήμος Τρικκαίων με πρωτοβουλία του αρμόδιου επί θεμάτων Υποδομών αντιδημάρχου του Δήμου Απόστολου Κολότσιου είχε αποφασιστεί η σύσταση παρατηρητηρίου παρακολούθησης του προγράμματος ΕΣΠΑ καθώς επίσης και η δημιουργία Ομάδων Εργασίας ώστε ανά άξονα προτεραιότητας και ανά δράση να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.

Προηγούμενο άρθρο Ποια έργα προτείνει η Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Γαριβάλδη