Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Γαριβάλδη


 Και ναι, η παράδοση στην κυκλοφορία της νέας και αναβαθμισμένης – με καινούρια άσφαλτο – οδού Γαριβάλδη στο κέντρο των Τρικάλων είναι γεγονός. Τα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας εργάστηκαν με εντατικούς ρυθμούς τις προηγούμενες ημέρες και έτσι η κυκλοφορία του δρόμου αποκαταστάθηκε.

Η συγκεκριμένη οδός είχε κλείσει για τα οχήματα καθώς απαιτούνταν ριζικές παρεμβάσεις ώστε να αποκατασταθεί η βατότητά της δεομένου ότι οι λακκούβες ήταν πάρα πολλές και σε περίοδο βροχοπτώσεων έκρυβε αρκετές παγίδες τόσο για τους πεζούς, όσο και για τα οχήματα που κινούνταν σε αυτή.

Μέσω παρακαμπτηρίων

Καθόλη τη διάρκεια των εργασιών είχαν ληφθεί ανάλογα μέτρα για την εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω παρακαμπτηρίων οδών Βύρωνος – Ζωγράφου – Καποδιστρίου παρόλα αυτά οι οδηγοί δεν απέφυγαν τον εκνευρισμό τις ώρες αιχμής λειτουργίας των καταστημάτων μιας και το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων δημιούργησε κυκλοφοριακό πανικό.

Στόχος

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως κατά καιρούς εξάλλου είχε δηλώσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Τρικκαίων Απόστολος Κολότσιος, ήταν η αποκατάσταση του εν λόγω δρόμου σε όσο το δυνατό συντομότερο χρονικό διάστημα μιας και πρόκειται για ένα νευραλγικό σημείο της πόλης που διαθέτει και αρκετά εμπορικά καταστήματα η λειτουργία και η κίνηση των οποίων αναμφισβήτητα επηρεάζεται από την κυκλοφορία, ενώ ο σκοπός της δημοτικής αρχής Τρικκαίων να ανοίξει ο δρόμος χθες Δευτέρα ημέρα διεξαγωγής της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς τελικά επετεύχθη καθώς υπήρχαν αρκετές διαμαρτυρίες από τους επαγγελματίες της περιοχής.

Θα ξανατρυπήσουν;

Τώρα το ερώτημα που γεννάται είναι στην περίπτωση που ορισμένες πολυκατοικίες επιθυμούν τη σύνδεσή τους με το φυσικό αέριο θα γίνουν ξανά εργασίες ξηλώματος του ασφαλτοτάπητα ώστε να συνδεθούν ή δεν θα το επιτρέψει αυτό ο Δήμος Τρικκαίων; Το βήμα που έγινε με την αποκατάσταση της οδού Γαριβάλδη ήταν πολύ σημαντικό για ένα πολύπαθο δρόμο που έχει υποστεί αρκετές ανακατασκευές στη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε και θα ήταν μεγάλο σφάλμα το ξήλωμα του δρόμου ακόμη και αν τοποθετηθούν ξανά «μπαλώματα» στο οδόστρωμα. Όπως και να έχει οι δημότες αλλά και οι οδηγοί μπορούν να απολαμβάνουν το νέο δρόμο χωρίς οι πρώτοι να κινδυνεύουν να πέσουν και να χτυπήσουν – αρκετά περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν – αλλά και οι τελευταίοι να χρειάζεται να επισκέπτονται το συνεργείο αυτοκινήτων κάθε φορά που περνούν από το συγκεκριμένο δρόμο.

Προηγούμενο άρθρο Στο επίκεντρο οι παρεμβάσεις στο Μύλο Ματσόπουλου
Επόμενο άρθρο Δήλωση της Σούλας Μερεντίτη στην Κυριακάτικη Eλευθεροτυπία στις 11 Σεπτεμβρίου 2011