Στην Αθήνα ο κ. Λάππας για την απεμπλοκή δανείου


  Έκτατη συνάντηση με τους εκπροσώπους των πρώην συμβασιούχων του Δήμου Τρικκαίων στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών είχε προχθές το πρωί, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Λάππας.

 Οι συμβασιούχοι αναμένουν την καταβολή, έναντι, των δεδουλευμένων τους, από το δάνειο των 520.000 ευρώ που σύναψε ο Δήμος Τρικκαίων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αλλά ακυρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την αιτιολογία ότι δεν αναζητήθηκαν και άλλες προσφορές για το ίδιο δάνειο από τραπεζικά ιδρύματα της αγοράς.

Επί της συγκεκριμένης ακύρωσης προσέφυγε ο Δήμος Τρικκαίων ο οποίος προσδοκά να κερδίσει το δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα εκταμιεύσει το δάνειο και θα πληρώσει μέρος των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους.

Ο κ. Λάππας για τη συνάντηση δήλωσε: «Υπήρξε έκτακτη συνάντηση με μια αντιπροσωπεία πρώην συμβασιούχων και τους ενημέρωσα για τα ζητήματα που μας απασχολούν από κοινού. Ειδικότερα ενημερώθηκαν για το δικαστήριο που έχουμε 17 Ιουλίου για το δάνειο των 520.000 που πιστεύουμε ότι θα το κερδίσουμε για να εκταμιευτούν τα χρήματα, αφορά το δάνειο που μπλόκαρε το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να δώσουμε αυτά που τους υποσχεθήκαμε και παράλληλα θα μεταβώ στην Αθήνα (σήμερα και αύριο) με την ελπίδα ότι θα προχωρήσει το θέμα της αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου».

Στην Αθήνα, ο κ. Λάππας θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εσωτερικών, με τον πρόεδρο του Ταμείου και πιθανό, τον γενικό γραμματέα του ίδιου υπουργείου.
Ως προς την επίσκεψή του, δήλωσε: «Θα υπάρξει συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Κουκουλόπουλο, πιθανόν με τον γενικό γραμματέα κ. Στεφάνου και με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Για μας η αναχρηματοδότηση είναι η μητέρα της επιβίωσης, η μητέρα των μαχών.

Οι συμβασιούχοι εξέφρασαν τα παράπονά τους διατύπωσαν τις πραγματικές ανάγκες τις οποίες έχουν αλλά παράλληλα κατανοούν τα προβλήματα που έχουμε αλλά κατανοούν επίσης ότι η θέλησή μας είναι να τους βοηθήσουμε και γι’ αυτό εξαντλούμε όλες τις προσπάθειές μας».

Προηγούμενο άρθρο 3.6 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις και «Βοήθεια στο Σπίτι» με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τελευταία αυτοψία πραγματοποίησε ο κ. Λάππας στο Δημοτικό Στάδιο