Σε Καλαμπάκα και Πύλη ο Ν. Λέγκας


 Την Καλαμπάκα και την Πύλη επισκέφτηκε το Σάββατο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Ν.Λέγκας.

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε. από την  Καλαμπάκα ο κ. Λέγκας τόνισε ότι όλες οι προβλέψεις της Ν.Δ. επιβεβαιώνονται πλήρως όσον αφορά την ασκούμενη πολιτική την οποία χαρακτήρισε αδιέξοδη.

Ο αν. τομεάρχης ανάπτυξης υπογράμμισε ότι όσο ασχολούμαστε με τον αριθμητή του κλάσματος, ο οποίος αναφέρεται στις οριζόντιες περικοπές , παραβλέποντας τον παρονομαστή, ο οποίος αναφέρεται στην ανάπτυξη, θα βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδα αφού οι κόποι και οι θυσίες θα πηγαίνουν χαμένες.

Επισήμανε ότι οι διαπιστώσεις αυτές δεν προέρχονται πλέον μόνο από τη Ν.Δ. αλλά υιοθετούνται από όλο και περισσότερους  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι οποίοι συντρέχουν στην άποψη που πρώτη, εδώ και μήνες, έχει εκφράσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Λέγκας επανέλαβε ότι απαιτείται αλλαγή του μείγματος πολιτικής και άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσω της ανάπτυξης, κυρίως στην Περιφέρεια, και της μετάγγισης ρευστότητας στην αγορά και τις επιχειρήσεις οι οποίες στενάζουν κάτω από τα συνεχή αλλά αναποτελεσματικά εισπρακτικά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο βουλευτής της Ν.Δ., η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με τις πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση, πολιτικές που συνήθως χαρακτηρίζονται από το περίσσευμα επικοινωνίας και από το έλλειμμα ουσίας. Μα κυρίως από έλλειμμα συντονισμού αφού τα φαινόμενα ασυνεννοησίας πληθαίνουν όλο και περισσότερο, καθημερινά. Σχολίασε δε ότι ήταν λάθος της κυβέρνησης ότι εξώθησε σε παραίτηση ακόμα κι αυτούς που η ίδια είχε επιλέξει, όπως συνέβη στην υπόθεση δημοσιοποίησης της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Κατά την επίσκεψή του στην Πύλη ο κ. Λέγκας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κουφογάζο ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των ώριμων προς ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων καθώς και για τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία οι οποίοι επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το Δημαρχείο.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής τόνισε ότι η κρίση δεν προέρχεται ούτε αφορά μόνο την Ελλάδα. Γι αυτό και όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να βρίσκονται πιο κοντά και να διακατέχονται από το πνεύμα της κοινοτικής αλληλεγγύης με στόχο την εμβάθυνση και την εδραίωση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του ότι στο τέλος ο ελληνικός λαός, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, θα κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση που σήμερα αντιμετωπίζει.

Προηγούμενο άρθρο Στην Αθήνα ο Κ. Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Ι. Ζορμπά: Ειδική Διαταραχή της αναγνωστικής ικανότητας