Σεμινάριο εκπαίδευσης νηπιαγωγών από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Α’/θμιας Εκπαίδευσης


Είναι γνωστό, ότι η νηπιακή ηλικία αποτελεί μια κατάλληλη και γόνιμη περίοδο για την ανάπτυξη παρεμβάσεων πρόληψης. Για τον λόγο αυτό το Κέντρο Πρόληψης Ν. Τρικάλων σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Α’ /θμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά φέτος, σεμινάριο εκπαίδευσης νηπιαγωγών (που εργάζονται σε νηπιαγωγεία του Ν. Τρικάλων) σε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.

Το σεμινάριο θα αφορά το πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο». Πρόκειται για ένα δομημένο υλικό, με σαφείς στόχους και μεθοδολογία, που προσφέρει στους νηπιαγωγούς τρόπους ανάπτυξης συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στην καλλιέργεια ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων στα παιδιά όπως : επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης καθώς και στη διαχείριση θεμάτων ψυχικής υγείας στη νηπιακή ηλικία.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 & 10 Φεβρουαρίου 2012 (Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο πρωί).

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί το υλικό εστιάζεται σε βιωματικές τεχνικές μάθησης, γι’ αυτό και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (20 άτομα).

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στο Κέντρο Πρόληψης, τηλ. 24310-75555 για να δηλώσουν συμμετοχή.

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη Τμήματος Ντεκουπάζ στην ΧΕΝ
Επόμενο άρθρο ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ