Ειδήσεις

Σήμερα μίλησαν οι εκατοντάδες απεργοί εκπαιδευτικοί στα Τρίκαλα


Οι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όλων των εργαζομένων, για την ολόπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου δε γνωρίζουν απαγορεύσεις, όπως αυτές που προσπάθησε να βάλει η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας.

Προχωράμε αγωνιστικά, μαχητικά, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Είναι μαζί μας οι χιλιάδες μαθητές, οι γονείς τους, δεκάδες σωματεία και Ομοσπονδίες εργαζομένων. Σήμερα δώσαμε  ακόμα μια δυναμική απάντηση. Δείξαμε πως ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία μένουν στα χαρτιά .Συνεχίζουμε ενωμένοι, θα νικήσουμε. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί στην πράξη.

Με αποφάσεις «κατά παραγγελία» από τα δικαστήρια, η απεργία – αποχή και ο συλλογικός αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων κρίνονται «παράνομα και καταχρηστικά», όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών που κρίνονται στα δικαστήρια. Με τη στάμπα της «πολιτικής απεργίας» βγάζουν παράνομη οποιαδήποτε απεργία στρέφεται ενάντια σε ένα ψηφισμένο νόμο. Οποιαδήποτε απεργία στο Δημόσιο είναι ενάντια σε νόμο ή σε υπουργικές αποφάσεις, αφού το κράτος είναι ο εργοδότης μας! Αξιοποιούν τον νόμο Χατζηδάκη και τους προηγούμενους νόμους για να βάλουν το κίνημα στο γύψο. Τους απαντάμε: το δικαίωμά μας στην απεργία το κερδίσαμε με αίμα: Δεν το παραχωρούμε, δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, κρίνεται στους δρόμους.

Οι εκατοντάδες απεργοί στα Τρίκαλα και οι δεκάδες χιλιάδες απεργοί εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα δίνουν ακόμα ένα μεγάλο χαστούκι στην κυβέρνηση. Δε μας λυγίζουν ούτε τα δικαστήριά τους, ούτε η αστυνομία τους, ούτε η προπαγάνδα τους, με τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Η πολιτική, που θέλει να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τη μόρφωση σε εμπόρευμα, έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, όλου του λαού.

Το «χαστούκι» της συμμετοχής του 95% των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από το Υπ. Παιδείας, οδηγεί την κυβέρνηση στον μόνο δρόμο που της έχει απομείνει, στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού. Η συμμετοχή στην απεργία σε πάνω από 85% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα Τρίκαλα , σε πάνω από 50% στη δευτεροβάθμια και η συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων στην κινητοποίηση σηματοδοτούν την μαζικότερη και μαχητικότερη  κινητοποίηση του κλάδου πάνω από 15 χρόνια.

Για μια ακόμα φορά θα φάνε τα μούτρα τους. Η αταλάντευτη αγωνιστική στάση εκπαιδευτικών και μαθητών, η πλατιά αλληλεγγύη απ’ όλα τα συνδικάτα και από κάθε εργαζόμενο, θα στείλουν και αυτές τις απαγορεύσεις στο καλάθι των αχρήστων.

Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης και της συνέχισης του αγώνα μας,

ανεξάρτητα από τις  δικαστικές αποφάσεις και τα κυβερνητικά φιρμάνια.

  • Απαντάμε με νέα 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία την Παρασκευή 15/10 και προχωράμε σε μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Χιλιάδες να κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας.
  • Προχωράμε σε έκτακτες, μαζικές Γενικές Συνελεύσεις ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ την Τετάρτη 13/10 και την Πέμπτη 14/10 και σε ολομέλειες προέδρων το Σάββατο 16/10 με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα μας, με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο. Να πάρουν οι συνάδελφοι την κατάσταση στα χέρια τους.
  • Η απεργία – αποχή χρειάζεται να συνεχιστεί με κάλυψη από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ. Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά.
  • Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες. Ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να καλύψουν με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας, μέσα στην εβδομάδα, για όσους συναδέλφους θα δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις.
  • Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών σε κάθε σχολείο με το γράμμα των σωματείων.

 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ – ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ!

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!

Προηγούμενο άρθρο Μαζικό παρών Τρικαλινών συνταξιούχων στην Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο 31 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα