Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις στεγαστικής αποκατάστασης αστών προσφύγων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Aπο τη Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι με τις παραγράφους α, β, γ, δ και ε του άρθρου 19 του Ν. 4025/2011 ( Φ.Ε.Κ. 228/2-11-2-11 τ. Α΄) ρυθμίζονται  θέματα που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις στεγαστικής αποκατάστασης αστών προσφύγων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα παρατείνονται για πέντε (5) έτη μέχρι οι προθεσμίες για την υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών που καθορίζουν τα ακόλουθα:
α. Τη δυνατότητα ολοκλήρωσης παραχωρήσεων ακινήτων που έγιναν μέχρι το 1951 σε δικαιούχους πρόσφυγες με νόμιμο τίτλο και για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί το οριστικό παραχωρητήριο για διάφορους λόγους.
β. Τη δυνατότητα έκδοσης παραχωρητηρίου και στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες το ακίνητο έχει μεταβιβασθεί με συμβολαιογραφικό έγγραφο από το φορέα του νόμιμου τίτλου ή τους κληρονόμους του ή έχει μεταβιβασθεί με ιδιωτικό έγγραφο.
γ. Τη δυνατότητα παραχώρησης οικοπέδων που ανήκουν στη διαχείριση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς αποκατάσταση προσφύγων και τα οποία έχουν αυθαίρετα καταληφθεί μέχρι 30-10-1950 από δικαιούχους ή όχι προσφυγικής αποκατάστασης και επί των οποίων έχουν ανεγερθεί πλήρεις οικοδομές.
δ. Τη δυνατότητα παραχώρησης αυθαιρέτως κατεχομένων προσφυγικών οικημάτων συνεχώς προ της 1-1-1943 από δικαιούχους πρόσφυγες ή μη.
ε. Τη δυνατότητα παραχώρησης του ½ εξ αδιαιρέτου προσφυγικών οικοπέδων, που ανήκουν στην κυριότητα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στους κατέχοντες με οριστικό παραχωρητήριο ή με νόμιμη μεταβίβαση το υπόλοιπο ½ των οικοπέδων αυτών, στα οποία είχαν οικοδομήσει στο ισόγειο.
2. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ισόγειο διοικητηρίου (είσοδος από Βελή) – Λάρισα, τηλέφωνο 2413 – 506273.

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιείται η 8η συνάντηση των επιμορφωτικών σεμιναρίων από το 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Επιστολή Αγοραστού στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη