Πρόσκληση για την υποβολή προσφορών σύναψης δανείου ύψους Πέντε Εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000 €) από το Δήμο Τρικκαίων


 Ο Δήμος Τρικκαίων δυνάμει της υπ’ αριθμ. 146/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου Τρικκαίων έτους 2011, της υπ’ αριθμ. 301/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί τροποποίησης του προϋπολογισμού του έτους 2011 και της ΚΥΑ 22292/09.05.2011 των υπουργών ΕΣ.Α.Η.Δ. και Οικονομικών η οποία ορίζει ότι η πράξη ψήφισης του  προϋπολογισμού συνιστά ταυτόχρονα έγκριση για τη σύναψη δανείου που λαμβάνεται με την πλειοψηφία που απαιτείται για τη ψήφιση του προϋπολογισμού, ενδιαφέρεται για την χρηματοδότηση του με συνομολόγηση δανείου ύψους ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Ευρώ (5.000.000 €) με αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα ή χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας με σκοπό την εξόφληση χρεών & κάλυψη επειγουσών αναγκών.

 Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων προσκαλεί πιστωτικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά για τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Δήμο Τρικκαίων σύμφωνα με τους όρους και της προϋποθέσεις της παρούσας. Ειδικότερα:

Α. Οικονομικοί και Λοιποί Όροι της Δανειακής Σύμβασης – Ισχύς της Προσφοράς

  1. Οικονομικοί και Λοιποί Όροι της Δανειακής Σύμβασης

Η προσφορά που θα υποβληθεί από τα πιστωτικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την κατάρτιση της δανειακής σύμβασης θα πρέπει να περιλαμβάνει τους κάτωθι Οικονομικούς και Λοιπούς όρους:

Ποσό δανείου:  Πέντε Εκατομμύρια Ευρώ (5.000.000 €)

Διάρκεια δανείου: Προτεινόμενη-μακροπρόθεσμη

Τρόπος Αποπληρωμής: Προτεινόμενος

Περίοδος Χάριτος: Δυνατότητα επιλογής περιόδου χάριτος

Συμβατικό Επιτόκιο: Πρόταση σταθερού ή/και κυμαινόμενου επιτοκίου. Σε κάθε περίπτωση τα πιστωτικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει στην προσφορά τους να προσδιορίσουν αναλυτικά τον τρόπο υπολογισμού του προσφερόμενου Συμβατικού Επιτοκίου.

Ημερομηνίες Καταβολής Τόκων: Καθορισμός των περιόδων εκτοκισμού

Ευελιξίες Δανείου: Δυνατότητα επιλογής του συγκεκριμένου όρου κατά τη διάρκεια του δανείου.

Επίσης θα πρέπει μαζί με την προσφορά να προσκομισθεί και ενδεικτικός Πίνακας Αποπληρωμής του Δανείου, ήτοι των τοκοχρεωλυτικών δόσεων στον οποίο θα συνυπολογίζεται και η εισφορά του Ν.128/1975, ως ισχύει.

Λοιπές επιβαρύνσεις: Τα πιστωτικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να προσδιορίσουν στην προσφορά εκτός του ύψους του επιτοκίου και το συνολικό κόστος του δανείου για το δανειολήπτη Δήμο, όπως ενδεικτικά, ανά περίπτωση και το ύψος των λοιπών επιβαρύνσεων.

Χρόνος ολοκλήρωσης διαδικασιών σύναψης Δανείου: Έως την 30/6/2011

  1. Ισχύς της προσφοράς

Η προσφορά θα πρέπει να ισχύει τουλάχιστον έως την 31/07/2011

Β. Κριτήρια Αξιολόγησης των Προσφορών

Για την συνομολόγηση του δανείου θα επιλεγεί η συμφερότερη για το Δήμο Τρικκαίων προσφορά. Οι προσφορές εφόσον είναι τυπικά αποδεκτές σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας, θα αξιολογηθούν από την Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να αναδειχθεί η συμφερότερη προσφορά την οποία θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων.

Γ. Διαδικασία Φακέλου Προσφοράς

  1. Περιεχόμενο Φακέλου Προσφοράς

α) Κάθε ενδιαφερόμενο πιστωτικό ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα οφείλει να καταθέσει σε κλειστό σφραγισμένο φάκελο:

  • 1.
  1.  
    • Την προσφορά του σε δύο (2) πρωτότυπα, υπογεγραμμένα από το αρμόδιο νόμιμο εκπρόσωπο του ενδιαφερομένου πιστωτικού ή χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τους Οικονομικούς και Λοιπούς όρους που προτείνει στο Δήμο Τρικκαίων το εν λόγω πιστωτικό ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κατά τα οριζόμενα υπό τον όρο Α.Οικονομικοί και Λοιποί Όροι της Δανειακής Σύμβασης – Ισχύς της Προσφοράς .
    • Ενδεικτικό Πίνακα Αποπληρωμής του δανείου, σύμφωνα με τους όρους της προσφοράς στον οποίο θα συνυπολογίζεται και η εισφορά του Ν.128/1975, ως ισχύει.

β) Στο εξωτερικό του φακέλου της προσφοράς θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου καθώς και το κείμενο «ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΥΨΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ»

  1. Χρόνος-Τόπος υποβολής προσφορών

Οι παραπάνω κλειστές προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν ως εξής:

Να κατατεθούν στο Πρωτόκολλο του καταστήματος του Δήμο Τρικκαίων (Ασκληπιού 22, Τρίκαλα) έως την Τρίτη 28/06/2011 και ώρα 10.30 π.μ.

  1. Αξιολόγηση Προσφορών

Οι προσφορές θα αξιολογηθούν κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η Επιτροπή δύναται να ζητήσει διευκρινήσεις επί των στοιχείων των προσφορών και του φακέλου εν γένει και οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να απαντήσουν μέσα στην τυχόν προθεσμία που τους τίθεται. Η Επιτροπή θα καταρτίσει τους όρους δανείου και θα προβεί σε σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα και με βάση τη παραπάνω συμφερότερη προσφορά προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνομολόγηση δανείου.

Η επιλογή/αποδοχή της συμφερότερης προσφοράς και κατακύρωση της σύμβασης δανείου στον Ανάδοχο θα κοινοποιηθεί μέσω τηλεομοιοτυπικού μηνύματος (FAX) σε όλα τα πιστωτικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που κατέθεσαν προσφορά.

Η παρούσα δεν συνιστά πρόταση, οδηγία ή εντολή προς τα προσκαλούμενα πιστωτικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την χρηματοδότηση του Δήμου Τρικκαίων και δεν τον δεσμεύουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο. Η Οικονομική Επιτροπή ή/και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων δεν δεσμεύεται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο να αποδεχτεί οποιαδήποτε προσφορά σύμφωνα με τους όρους της παρούσας αλλά έχει δικαίωμα κατά την απόλυτη κρίση του να παρατείνει, αναβάλλει, ματαιώσει, ακυρώσει ή επαναλάβει τη παρούσα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση παράτασης, αναβολής, ματαίωσης, ακύρωσης ή επανάληψης της παρούσας τα πιστωτικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν υποβάλλει προσφορά δεν θα έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα αποζημιώσεως για οποιαδήποτε λόγο έναντι του Δήμου Τρικκαίων, ούτε ακόμη για την κάλυψη οποιονδήποτε δαπανών στα οποία υποβλήθηκαν για την υποβολή της εν λόγω προσφοράς.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σε περίπτωση αποδοχής της προσφοράς πιστωτικού ή χρηματοπιστωτικού ιδρύματος από το Δήμο Τρικκαίων, η καταρτισθείσα δανειακή σύμβαση και η υπογραφή των σχετικών εγγράφων από το Δήμο Τρικκαίων τελεί υπό την αίρεση της προηγούμενης λήψης των σχετικών εισηγήσεων και εγκρίσεων σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις από τα προβλεπόμενα σε αυτές αρμόδια όργανα, ιδίως δε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  1. Το πλήρες κείμενο της παρούσας θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων.
  2. Το πλήρες κείμενο της παρούσας θα αποσταλεί σε κάθε ενδιαφερόμενο πιστωτικό ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Σε κάθε περίπτωση είναι διαθέσιμο στο πρωτόκολλο του Δήμου Τρικκαίων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις εργάσιμες για τους Δήμους ημέρες και ώρες στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων (τηλ. 2431351123).

Τρίκαλα 23/06/2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Λαϊκή συσπείρωση περιφέρειας Θεσσαλίας: «“Βασιλικότερος του Βασιλέως”
Επόμενο άρθρο Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι