Προχωρά η Αγροτική Σχολή


θα ενταχθεί στο Επαγγελματικό Λύκειο ως Αγροτικό Σχολείο

Στο θέμα των ΤΕΦΑΑ και στην Αγροτική Σχολή αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας.

Διαβεβαίωση
Ειδικότερα, όπως ο ίδιος τόνισε συναντήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα , είπε χαρακτηριστικά, με την υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου για το θέμα των ΤΕΦΑΑ και για την Αγροτική Σχολή, για να εξηγήσει:
«Για το θέμα των ΤΕΦΑΑ μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μετακίνησης από τα Τρίκαλα. Αυτό που επιθυμεί με βοήθεια αλλά και με προτάσεις από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΦΑΑ είναι η αναβάθμισή του αλλά και η μετατροπή του σε δίγλωσση σχολή για να προσελκύσει και σπουδαστές από τις Βαλκανικές χώρες αλλά και γύρω από τη Μεσόγειο».

Αγροτική Σχολή
Παράλληλα συζητήσαμε, πρόσθεσε ο δήμαρχος Τρικκαίων και για τη δημιουργία Αγροτικής Σχολής όπου η πιθανότερη άποψη φαίνεται να είναι πως θα ενταχθεί στο Επαγγελματικό Λύκειο ως Αγροτικό Σχολείο, εξηγώντας:
« Για το σκοπό αυτό τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια συνάντηση σε τεχνοκρατικό επίπεδο ανάμεσα σε στελέχη του Δήμου Τρικκαίων και στελέχη του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει σάρκα και οστά η επιθυμία και η θέληση της υπουργού Παιδείας αλλά και του Δήμου Τρικκαίων για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα Επαγγελματικό Λύκειο στα Τρίκαλα απ’ όπου θα βγαίνουν επαγγελματίες αγρότες στον πρωτογενή τομέα, δηλαδή γεωργία και κτηνοτροφία οι οποίοι θα έχουν και κατοχυρωμένα τα επαγγελματικά τους δικαιώματα».
Θα πρόκειται, είπε ο κ. Λάππας, για ένα ειδικό σχολείο προσαρμοσμένο και με σχετική εμπειρία πάνω στις γεωργικές εφαρμογές. Σε εφαρμογές του πρωτογενούς τομέα, για να καταλήξει:
«Δηλαδή τώρα ένας που παρασκευάζει τυρί και το πουλάει στην ουσία παρανομεί, δεν δικαιούται να το κάνει αυτό, ενώ σπουδάζοντας κάποιος στην Αγροτική Σχολή θα βγαίνει τυροκόμος με κατοχυρωμένο επαγγελματικό δικαίωμα όπου θα μπορεί να πουλάει το προϊόν του».

Αποστόλης Ζώης

Προηγούμενο άρθρο Πλούσιους σε φυσικούς πόρους
Επόμενο άρθρο Τρίκαλα: Χιλιάδες επισκέπτες στο Μύλο