Προς έγκριση η σύμβαση για την υλοποίηση δράσης από το e-trikala στο Βράνιε της Σερβίας


 Να εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων, του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης (Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α.) «Ο Ασκληπιός» και της e-Trikala Α.Ε. για τη διαχείριση και υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EXCHANGE3 -E-uprava.vranje.rs-reaching standards of an information society, καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων στην αυριανή του συνεδρίαση.

 Σύμφωνα με την εισήγηση του διευθύνονται συμβούλου του e-Trikala κ. Οδυσσέα Ράπτη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EXCHANGE 3, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιείται η δράση E-uprava.vranje.rs-reaching standards of an information society (πραγματοποίηση της πρότυπης πληροφόρησης της κοινωνίας) για την πόλη Βράνιε της Σερβίας, ενώ το Πρόγραμμα διαχειρίζεται η Αντιπροσωπεία της ΕΕ της Σερβίας.

Ο Δήμος Βράνιε της Σερβίας επέλεξε το Δήμο Τρικκαίων να συνεργαστεί μαζί της για την υλοποίηση της παραπάνω δράσης στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τα εξής:

  • Ταξίδι-επίσκεψη ειδικών απεσταλμένων της πόλης Βράνιε στο Δήμο Τρικκαίων όπου ο Δήμος Τρικκαίων θα παρουσιάσει βέλτιστες πρακτικές και ειδικές γνώσεις σε θέματα ηλεκτρονικής διαχείρισης.
  • Ο Δήμος Τρικκαίων θα παρέχει συμβουλές στην πόλη Βράνιε, σχετικά με τις διαδικασίες Δημόσιων Προμηθειών.
  • Ο Δήμος Τρικκαίων θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες που απαιτούνται και το νομοθετικό πλαίσιο για τη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
  • Ο Δήμος Τρικκαίων θα παρουσιάσει βέλτιστες πρακτικές και ειδικές γνώσεις σχετικά με το δίκτυο και το λογισμικό του Δήμου.
  • Συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Βράνιε για την προώθηση των νέων υπηρεσιών.

Το Πρόγραμμα προβλέπει ότι ο Δήμος Βράνιε θα πληρώσει στο Δήμο Τρικκαίων ποσό μέχρι 24.400,00 ευρώ για την εκτέλεση των παραπάνω δραστηριοτήτων, μετά από την προσκόμιση των απαραίτητων οικονομικών στοιχείων. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ένα (1) έτος.

Με την υπ’ αρίθμ. 261/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στο Πρόγραμμα EXCHANGE 3-E-uprava.vranje.rs-reaching standards of an information society και υπογράφηκε την 1-6-2011 το αντίστοιχο μνημόνιο συνεργασίας.

Για την ορθή διαχείριση και επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος κρίνεται απαραίτητη η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων, του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης «ο Ασκληπιός» και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ «e-Trikala A.E.».

Συγκεκριμένα η διαχείριση και η υλοποίηση του Προγράμματος πρέπει να γίνει από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, «e-Trikala A.E.», αφού διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων του Προγράμματος και στους σκοπούς της συμπεριλαμβάνεται η υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων στον τομέα των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενώ ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης «ο Ασκληπιός» θα συμβάλλει στην ορθή υλοποίηση του προγράμματος, στην παρακολούθηση της αποτελεσματικότητάς του καθώς επίσης στην καλή εκτέλεση των όρων της προγραμματικής σύμβασης.

Στο τέλος ο κ. Ράπτης εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων τα παρακάτω:

α) την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων, του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης «ο Ασκληπιός» και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ «e-Trikala A.E.», την έγκριση του σχεδίου αυτής καθώς και την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της.

β) Ορισμός Κοινής Επιτροπής υλοποίησης και παρακολούθησης

γ) την τροποποίηση και αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Τρικκαίων οικονομικού έτους 2011 ως προς την εισαγωγή νέου Κ.Α.: 00-6736.0010 εξόδων, με τίτλο «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EXCHANGE 3-E-uprava.vranje.rs-reaching standards of an information society» ποσού 24.400 ευρώ καθώς και ως την εισαγωγή νέου Κ.Α.: 1319.00.004 εσόδων με τίτλο «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EXCHANGE 3-E-uprava.vranje.rs-reaching standards of an information society», ποσού 24.400 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Κρατούν ψηλά την σημαία της παράδοσης οι Σαρακατσαναίοι»
Επόμενο άρθρο Δύσκολες ημέρες για το ΚΕΝΑΚΑΠ