Περιφερειακή συνάντηση των συλλόγων της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στην Θεσσαλία


 Την Κυριακή 27 Νοέμβρη στις 10 το πρωί στο ΣΤΕΚΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε συνάντηση Συλλόγων της ΟΓΕ από  την Θεσσαλία και τη Δεσκάτη Γρεβενών.

Παραβρέθηκε η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου και το μέλος του προεδρείου Νάντια Πασαλιμανιώτη.

Το θέμα της συνάντησης ήταν:

«ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ»

Η εισήγηση που έγινε από την πρόεδρο της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου αλλά και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων από τους συλλόγους της Θεσσαλίας ανέλυε  τον χαρακτήρα και τις αιτίες της κρίσης και τις επιπτώσεις στην ζωή των γυναικών.

Οι δράσεις που συζητήθηκαν ήταν πολύ συγκεκριμένες και αφορούσαν πριν απ’ όλα το χρέος να κατανοηθεί από τις γυναίκες ότι δεν μπορούν να έχουν καμιά αυταπάτη, κανένα εφησυχασμό. Ο φαύλος κύκλος για τους εργαζόμενους δεν θα έχει τελειωμό αν δεν αντιδράσουν οργανωμένα, για να παρεμποδίσουν τα μέτρα, να διεκδικήσουν αιτήματα που ανακουφίζουν από τα οξυμένα προβλήματα αλλά, το πιο βασικό, να χτυπηθεί η αιτία, η ρίζα του κακού που είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους, για να πάρει ο ίδιος ο λαός το τιμόνι της εξουσίας σε χέρια του, να καταργήσει κάθε ανισότητα και εκμετάλλευση.

Κυρίαρχη επιδίωξή των συλλόγων και στην Θεσσαλία  είναι να καταπολεμηθεί ο φόβος που κυριαρχεί στις γυναίκες ιδιαίτερα σαν αποτέλεσμα της κατατρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της. Να πεισθούν ότι μόνο ο αγώνας και η οργάνωση της πάλης μπορεί να σταματήσει τη λαίλαπα της εξαθλίωσης. Η επίθεση δεν θα σταματήσει.

Η ΟΓΕ και οι σύλλογοί της στην Θεσσαλία έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στην Κοινωνική Συμμαχία που συγκροτήθηκε με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ. Αυτό  βοήθησε αποφασιστικά το συνολικό, συλλογικό αγώνα που αναπτύσσεται από την συμμαχία και  έδωσε ώθηση στην παραπέρα ανάπτυξη του κινήματος, παλεύοντας σε ενιαία μέτωπα πάλης όλες οι κοινωνικές ομάδες που έχουν συμφέρον από την ανατροπή της εκμεταλλευτικής κοινωνίας. 

Η ομόφωνη απόφαση των συλλόγων και των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας ήταν με σχέδιο, οργανωμένα, να ανοίξουν συζήτηση με τις γυναίκες της περιοχής τους, με κάθε ευκαιρία, ώστε να κατανοηθούν τα αίτια της κρίσης, ποιος ευθύνεται για το χρέος και τελικά ποιος πρέπει να πληρώσει.

Να μπουν μαζικά οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι νέες κοπέλες, οι αγρότισσες, οι νοικοκυρές, είτε μένουν στις πόλεις είτε στα χωριά, στον αγώνα. Γιατί στην πολυμέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας, μονοπωλίων σε κατακτήσεις και δικαιώματα, πολυμέτωπη πρέπει να είναι η ανυπακοή και η αντεπίθεση με συγκεκριμένους στόχους πάλης.

Προηγούμενο άρθρο Την Καλαμπάκα επισκέπτεται ο Νίκος Λέγκας
Επόμενο άρθρο Οικονόμου: Έργο-φάντασμα ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 της Θεσσαλίας