Οικονόμου: Έργο-φάντασμα ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 της Θεσσαλίας


Ερώτηση προς το νέο υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής και επικεφαλής των «Ελεύθερων Πολιτών» Βασίλης Οικονόμου για τον αυτοκινητόδρομος Ε-65, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Θεσσαλίας, στην χρηματοδότηση του οποίου συμμετέχει τόσο το Ελληνικό Δημόσιο με 500 εκατ. ευρώ όσο και οι τράπεζες με ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 800 εκατ. ευρώ.Ο Β. Οικονόμου, στην ερώτησή του, χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο έργο ως έργο-φάντασμα. «Τους τελευταίους μήνες έχει βαλτώσει και περιπέσει σε χειμερία νάρκη, με ευθύνη της κυβέρνησης από την μια λόγω υποχρηματοδότησης του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων και των τραπεζών από την άλλη, λόγω κήρυξης στάσης πληρωμών με απώτερο στόχο την επαναδιαπραγμάτευση των επιτοκίων των κεφαλαίων τους», λέει χαρακτηριστικά.

Ζητεί, δε, να μάθει από το Μ. Βορίδη, με αφορμή δημοσιεύματα που «κάνουν λόγο για τερματισμό του οδικού άξονα Ε-65 στην Καλαμπάκα και ακύρωση της κατασκευής του τμήματος Καλαμπάκας-Παναγίας λόγω έλλειψης χρημάτων»:

1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αρχίσουν ξανά οι εργασίες του οδικού άξονα κεντρικής Ελλάδας Ε-65 το συντομότερο δυνατόν, ώστε να απορροφηθούν και οι άνεργοι που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της αναστολής των εργασιών.

2. Εάν προτίθεται να ασκήσει πιέσεις προς τις τράπεζες προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τη χρηματοδότηση του έργου, τη στιγμή μά

Προηγούμενο άρθρο Περιφερειακή συνάντηση των συλλόγων της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στην Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Αντίθετος ο Κώστας Αγοραστός στην επιβολή τελών