Παρεμβάσεις για την ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία


 Σε λιγότερο από 20 μέρες περίπου θα ξαναχτυπήσει το κουδούνι για χιλιάδες μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων και στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων. Έτσι στο πλαίσιο της ετοιμότητας που επιθυμεί να έχει η δημοτική αρχή ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς εντάσσονται οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται αναφορικά με την ασφαλή πρόσβαση στα εκπαιδευτήρια.

 Πρόκειται για μια προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού του δημάρχου Χρήστου Λάππα, όπως εξήγησε χθες προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο αντιδήμαρχος Υποδομών Απόστολος Κολότσιος ο οποίος δήλωσε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ασφαλής πρόσβαση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Επίσκεψη στα σχολεία
Ο κ. Κολότσιος επισκέφθηκε χθες το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων καθώς και το 1ο Λύκειο της πόλης, όπου, όπως ανέφερε, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση για το μεν Μουσικό Σχολείο, ενώ για το δε 1ο Λύκειο απαιτούνται παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο με σκοπό την πρόσβαση από την οδό Παλαιολόγου.

“Οπότε μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία τις επόμενες 20 μέρες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων, έστω και με αυτεπιστασία, θα προχωρήσει σε αυτές τις ανακατασκευές, ώστε οι προσβάσεις των μαθητών και εκπαιδευτικών να είναι ασφαλής στα σχολεία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων.
Κανόνες Ασφάλειας σχολικού λεωφορείου

Θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι υπάρχουν αρκετοί μαθητές οι οποίοι χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία για την πρόσβασή τους στις σχολικές μονάδες όπου φοιτούν. Παρόλα αυτά θα πρέπει να γνωρίζουν τις παρακάτω δέκα οδηγίες ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια:

1.Είμαστε πάντα στην ώρα μας στην στάση.

2.Δεν τρέχουμε ποτέ προς και από το λεωφορείο.

3.Περιμένουμε πάντα πάνω στο πεζοδρόμιο και πίσω από την προστατευτική μπάρα όπου υπάρχει.

4.Δεν σπρώχνουμε.

5.Καθόμαστε στο κάθισμά μας φορώντας την ζώνη ασφάλειας

6.Δεν φωνάζουμε μέσα στο λεωφορείο.

7.Υπακούμε πάντα τον οδηγό.

8.Περιμένουμε το σήμα του οδηγού του συνοδού ή του σχολικού τροχονόμου για να ανέβουμε και να κατέβουμε από το λεωφορείο και να διασχίσουμε ένα δρόμο.

9.Όταν είναι να διασχίσουμε ένα δρόμο περνάμε πάντα 5 βήματα μπροστά από το λεωφορείο και ποτέ από πίσω

10.Δεν συρόμαστε για οποιοδήποτε λόγο κάτω από ένα λεωφορείο.

Προηγούμενο άρθρο Τρικαλινός μαθητής στην Ολυμπιάδα Αστροφυσικής
Επόμενο άρθρο Εργασίες ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Κλειστό