Παρέμβαση Λέγκα για αγροτικές ζημιές στη Φαρκαδόνα και στα Σερβωτά


Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Ν. Λέγκας  για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες νέες πλημμύρες στο Νομό.

           

Ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η επαναληπτικότητα και η ένταση των πλημμυρών, που προκάλεσαν την υπερχείλιση των υδάτων από τα αποστραγγιστικά κανάλια, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας, καθώς  και αυτούς του Δημοτικού Διαμερίσματος Σερβωτών του Δήμου Πελινναίων όπου οι έντονες βροχόπτωσεις προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες πεπονιού.

Ο Τρικαλινός πολιτικός υπογραμμίζει ότι με δεδομένη την δυσμενή συγκυρία και το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι παραγωγοί ήλπιζαν με την πρώτη σοδειά να καλύψουν μέρος των εξόδων τους.  

Ο πρώην Υφυπουργός ζητά από την κα. Μπατζελή ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της αναπλήρωσης του εισοδήματος των παραγωγών, μέσω της έγκαιρης καταβολής των σχετικών αποζημιώσεων.

Επίσης, ο Τρικαλινός πολιτικός ερωτά αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις σχετικές δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και συγκεκριμένα αυτές του Μέτρου 126 περί «Αποκατάστασης του γεωργικού παραγωγικού δυναμικού που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και εισαγωγής των κατάλληλων δράσεων πρόληψης», με σκοπό την οριστική επίλυση του προβλήματος που εμφανίζεται στην περιοχή με μεγάλη συχνότητα

Προηγούμενο άρθρο Υπογράφησαν οι συμβάσεις παρουσία νομάρχη Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Κοντά σε εξεύρηση λύσης για το 6ο δημοτικό σχολείο