Κοντά σε εξεύρηση λύσης για το 6ο δημοτικό σχολείο


Κοντά στην εξεύρεση λύσης που θα επιτρέψει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων  να λειτουργήσει κανονικά στον ίδιο χώρο και τη νέα σχολική χρονιά, βρίσκονται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων και οι ιδιοκτήτες του χώρου όπου λειτουργεί το σχολείο.

Για αυτό το λόγο την Πέμπτη 10-6-2010 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομαρχία, παρουσία του Νομάρχη Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη, του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Ταμήλου, του αντινομάρχη κ. Κοτρώνη, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και των ιδιοκτητών.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Υπάρχει μια δικαστική διαφορά μεταξύ ιδιοκτητών και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και μέχρι να τελεσιδικήσουν αυτές οι αποφάσεις, πτοσπαθούμε να βρούμε μια συναινετική λύση σε ότι αφορά την καταβολή οφειλουμένων μισθωμάτων και τη σύμβαση μιας νέας ετήσιας μίσθωσης για τη στέγαση του σχολείου.

Είμαστε πιστεύω σε καλό δρόμο, διάθεση και πρόθεση δική μας είναι να βρεθεί μία συναινετική λύση μέσα στα οικονομικά που επιτρέπει ο κρατικός προϋπολογισμός και με τις αρχές προστασίας του δημοσίου συμφέροντος».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος δήλωσε:

«Φάνηκε στη σύσκεψη η αγωνία των γονέων για τη συνέχιση λειτουργίας του σχολείου. Η δική μας βούληση είναι να βρούμε λύση, προχωρούμε την απαλλοτρίωση η οποία μέσα στο τρέχον έτος θα ολοκληρωθεί και θα είναι η τελευταία χρονιά που έχουμε αυτό το πρόβλημα».   

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Λέγκα για αγροτικές ζημιές στη Φαρκαδόνα και στα Σερβωτά
Επόμενο άρθρο Κοινοβουλευτική παρέμβαση Λέγκα για τις ελλείψεις στο ΙΚΑ Τρικάλων