Πρωτοσέλιδο

Πανελλήνιο αναρριχητικό κέντρο προωθεί να δημιουργήσει ο Δ. Τρικκαίων


Πανελλήνιο αναρριχητικό κέντρο με διεθνή εμβέλεια προωθεί να δημιουργήσει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για την πρώτη στη χώρα μας αγωνιστική πίστα αναρρίχησης και παράλληλο προπονητήριο. Αυτή η υποδομή δεν υφίσταται στην Ελλάδα σε επίπεδο αγώνων και ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε ήδη τις σχετικές διαδικασίες. Οι οποίες, μάλιστα, ξεκίνησαν ήδη, αφού μέχρι το 2020, όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εισαχθεί ως άθλημα η αναρρίχηση, θα πρέπει η χώρα μας να διαθέτει μια αξιόπιστη υποδομή. Μάλιστα, αυτή η υποδομή θα πιστοποιηθεί και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, προκειμένου να αποτελέσει και διεθνές κέντρο για την αγωνιστική αναρρίχηση. Όλα αυτά έχουν συζητηθεί ήδη. Σε συνέχεια συζητήσεων με τη ΣΕΦΑΑ, το μεσημέρι της Κυριακής ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικός Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης κ. Δημήτρη Γεωργούλη και το επίτιμο μέλος της, κ. Νίκο Νέζη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακριβώς αυτά τα ζητήματα. Ο Δήμος Τρικκαίων μπορεί, σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ, να δημιουργήσει την πρώτη αγωνιστική πίστα στην Ελλάδα, το πρώτο παρόμοιο προπονητήριο, να είναι πόλος έλξης για τους χιλιάδες αθλητές αναρριχητές, να προσελκύσει τη διοργάνωση  διεθνών αγώνων, να αποτελέσει κέντρο της ελληνικής αθλητικής αναρρίχησης.
Κυρίαρχο συμπέρασμα από τη συνάντηση, το ότι οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα, σε συνεργασία και με τον ΣΟΧΤ, προκειμένου το χρονοδιάγραμμα να τηρηθεί και να μπορέσει, αυτή η πρόκληση, να αποτελέσει εφαλτήριο για προσέλκυση και αθλητικού τουρισμού στον Δήμο Τρικκαίων.
Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Νέζης δώρισε στον κ. Παπαστεργίου την τρίτομη βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών (το 2011) γεωγραφική του εγκυκλοπαίδεια, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τα ελληνικά βουνά».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για τις εξετάσεις των φαρμακοποιών
Επόμενο άρθρο Σύστημα πληροφόρησης beacons στα Τρίκαλα