Ειδήσεις

Παγκόσμιες δράσεις σε κοινωνικό-ανθρωπιστικό επίπεδο ετοιμάζει ο Δ. Τρικκαίων


Παγκόσμιες δράσεις σε κοινωνικό, ανθρωπιστικό και αειφόρου ανάπτυξης επίπεδα, ετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Μέσω της επικείμενης ένταξής του στα Δίκτυα Πόλεων της ΟΥΝΕΣΚΟ, ο Δήμος συμμετέχει στη συνολική προσπάθεια του παγκόσμιου οργανισμού, για συνεργασία πόλεων και τοπιών αρχών. Στόχος, η προώθηση των προγραμμάτων του οργανισμού, που βοηθούν πολυεπίπεδα, τους κατοίκους πόλεων από όλον τον πλανήτη. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συναντήθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 20916 στο υπουργείο Εξωτερικών, με την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κ. Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προετοιμασία του Δήμου και η εκκίνηση των διαδικασιών, προκειμένου αυτός να ενταχθεί στα δύο βασικά Δίκτυα Πόλεων, στα οποία η ΟΥΝΕΣΚΟ κάλεσε και τον Δήμο Τρικκαίων να μετάσχει. Πρόκειται για το Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων και ο Διεθνής Συνασπισμός των Πόλεων κατά του Ρατσισμού.
Το πρώτο, προσβλέπει στην προαγωγή της Πολιτιστικής Πολυμορφίας και της Αειφόρου Αστικής Ανάπτυξης. Μέσω πιλοτικών projects, ερευνών και συναντήσεων, η UNESCO πιστεύει ότι είναι εφικτή τόσο η ανάπτυξη τοπικών δημιουργικών βιομηχανιών, όσο η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ τους σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό την ολοκληρωμένη και αειφόρο ανάπτυξη του αστικού χώρου. Η σημασία του Δικτύου Πόλεων έγκειται στο ότι διευκολύνει τις Πόλεις-Μέλη του στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και πόρων έτσι ώστε να αναπτυχθούν τοπικές δημιουργικές βιομηχανίες και να δημιουργηθούν βιώσιμες πόλεις.
Ο Συνασπισμός έχει ως βασικό στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων, της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Μέσω ενός προγράμματος που ονομάζεται «Σχέδιο Δράσης Δέκα Σημείων» (“Ten-point Plan of Action”), προτείνονται στρατηγικές που καλούνται οι Δήμοι να εφαρμόσουν στους τομείς της εκπαίδευσης, της εργασίας και του πολιτισμού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον αγώνα κατά του ρατσισμού.
Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Λαϊκή Συσπείρωση : Για την χρηματοδότηση των δομών υγείας από τους ΟΤΑ
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την κατάθλιψη