Παγκόσμια διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Μ. Κεφαλοβρύσου


 Ο «Αγάπιος και η Ευτυχία» στο Ελσίνκι της Φιλανδίας!

Ο «Αγάπιος» και η «Ευτυχία» είναι πελαργοί οι οποίοι έχτισαν τη φωλιά τους δίπλα στην είσοδο του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου και έγιναν βιβλίο από το δάσκαλο και τους μαθητές τους.

Για την ακρίβεια στο Ελσίνκι θα μεταβεί ο πρώην διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου κ. Γιάννης Ντάκος (νυν διευθυντής στο 20ο Δημοτικό Σχολείο), αλλά ο ίδιος θα εκπροσωπήσει τον «Αγάπιο και την Ευτυχία», τους δύο πελαργούς που έγιναν βιβλίο από τους μαθητές της περσινής Ε΄ και ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου.

Ο «Αγάπιος και Ευτυχία» ταξιδεύουν για το Ελσίνκι αύριο Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συναντήσουν φίλους απ’ όλο τον πλανήτη. Θα μιλήσουν για τα προβλήματά τους, τις έγνοιες τους, την επιβίωσή τους. Μαζί τους, τα δένδρα, τα φυτά, όλος ο φυτικός και ζωικός κόσμος.

Τα Τρίκαλα αισθάνονται ιδιαίτερη περηφάνια καθώς στο παγκόσμιο συνέδριο για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, είναι καλεσμένος από την πόλη ο δάσκαλος κ. Γιάννης Ντάκος προκειμένου να παρουσιάσει τα δύο βιβλία που έγραψαν ο ίδιος και οι μαθητές του, όταν ήταν διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλοβρύσου.

Είναι τα μόνα βιβλία από την Ελλάδα που τα έγραψαν στο σχολείο μαθητές υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους. Είναι βιβλία με περιβαλλοντικό περιεχόμενο τα οποία προκάλεσαν το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών ιδρυμάτων απ’ όλο τον κόσμο, εξου και η πρόσκληση στο Ελσίνκι.

Το βιβλίο «ο Αγάπιος και η Ευτυχία» έχει μεταφραστεί ήδη στα Αγγλικά και θα παρουσιαστεί στο συνέδριο από τον κ. Ντάκο αποδεικνύοντας γεγονός που αναμφίβολα αποτελεί τιμή για τον ίδιο και το σχολείο, αλλά και την τοπική κοινωνία γενικότερα.

Οι ίδιες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου είναι υπεύθυνες και για ένα δεύτερο βιβλίο. Το «σε κοιτώ στα μάτια» το οποίο επίσης έχει περιβαλλοντικό περιεχόμενο με θέματα που αντλήθηκαν από τις καθημερινές τους παραστάσεις.

Προηγούμενο άρθρο Χειμερινό ωράριο Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εμποροπανήγυρη