Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εμποροπανήγυρη


 Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο χώρο της εμποροπανήγυρης, για το χρονικό διάστημα από 14 Σεπτεμβρίου έως 21 του ίδιου μήνα προχώρησε η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και πολιτικής προστασίας του δήμου Τρικκαίων.

Τη σχετική απόφαση υπογράφουν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος και ο εισηγητής κ. Αζναουρίδης.

Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για συναίνεση του Τμήματος Τροχαίας για την έκδοση της σχετικής απόφασης του Αστυνομικού Διευθυντή Τρικάλων.

Απαγορεύσεις

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης τονίζεται πως προτείνεται να απαγορευτεί η διέλευση οχημάτων επί της παραποτάμιας οδού Σκοπέλου και στην προέκταση αυτής επί της οδού Καραϊσκάκη εντός του οικισμού Καρυών, λόγω τελέσεως της εμποροπανήγυρης για το ως άνω χρονικό διάστημα.

Προβλέπεται η τοποθέτηση κάθετης σήμανσης, πινακίδες Ρ-8, στην αρχή της με την οδό Καρδίτσας (φωτεινοί σηματοδότες γέφυρας Καρδίτσας), αλλά και τοποθετώντας κάθετη σήμανση, πινακίδες Ρ-8 και Ρ-48, στη διασταύρωση της οδού Καραϊσκάκη με την οδό Εθνικής Αντίστασης και με έξοδο στην επαρχιακή οδό Καλυβίων.

Στην ίδια απόφαση ζητείται να επιτρέπεται η είσοδος μόνο οχημάτων του Αστικού ΚΤΕΛ και των ΤΑΞΙ, από την αρχή της οδού Σκοπέλου και μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό Φούρνων, τοποθετώντας κάθετη σήμανση, πινακίδες Ρ-8, στη διασταύρωση της, με την οδό Φούρνων ή Φουρνονησίων.

Επίσης να μονοδρομηθούν τμήματα των οδών Δημ. Κούτρα (προτελευταίο τετράγωνο) και Κιλελέρ, με ροή κυκλοφορίας από την ανώνυμη οδό, προς και μέχρι την ενταύθα οδό Ελευθερίας, τοποθετώντας κάθετη σήμανση, πινακίδες Ρ-7 και Ρ-47, στη διασταύρωση των οδών Δημ. Κούτρα και Κιλελέρ με την οδό Ελευθερίας.

Επιτρέπεται

Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης τονίζεται ότι θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος μόνο οχημάτων του Αστικού ΚΤΕΛ και των ΤΑΞΙ, από το τέλος (συμβολή με οδό Μεγ. Καλυβιών) της οδού Φούρνων ή Φουρνονησίων και μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό Σκοπέλου.

Η ως άνω οδός Φούρνων, παραμένει διπλής κυκλοφορίας και η είσοδος των μονίμων κατοίκων θα επιτρέπεται από τις εκεί παρόδους της οδού Καρδίτσας, με κεντρική είσοδος αυτών από την πάροδο Εργοστασίου Γάλακτος.

Έτσι, προτείνεται η τοποθέτηση κάθετης σήμανσης, πινακίδες Ρ-8, στη διασταύρωση της με την οδό Μεγ. Καλυβιών αλλά και στην αρχή της παρόδου (με την οδό Καρδίτσας) του Εργοστασίου Γάλακτος.

Επιπλέον αναφέρεται ότι, η πρώτη ως άνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ισχύει και δεν έχει ακυρωθεί με άλλη απόφαση, που προβλέπει όλα αυτά τα χρόνια, την είσοδο και την έξοδο με ανάστροφη Λεωφορείων και ΤΑΞΙ επί της παραποτάμιας οδού Σκοπέλου.

Τέλος, οι χώροι στάθμευσης οχημάτων των επισκεπτών παραμένουν οι ίδιοι, ως πέρυσι, εντός του οικισμού Καρυών και επί της επαρχιακής οδού Καλυβιών καθώς επίσης και ο παραποτάμιος χώρος στάθμευσης.

Προηγούμενο άρθρο Παγκόσμια διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Μ. Κεφαλοβρύσου
Επόμενο άρθρο Επιχειρηματικά Νέα του Επιμελητηρίου Τρικάλων