Ο Σύλλογος γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα «ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ» επέστρεψε από Δελφούς και Αράχωβα


Με την ηλιόλουστη μέρα σύμμαχο o Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησε την προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή του στους Δελφούς και την Αράχωβα. Πριν ακόμη χαράξει η μέρα η πλατεία του χωριού μας γέμισε με φωνές και γέλια. Αυτό έδειχνε τι θα επακολουθούσε στο υπόλοιπο της ημέρας.

Επιβιβαστήκαμε οι χωριανοί (γυναίκες-άνδρες) και με ενδιάμεσες στάσεις στο Παλαιομονάστηρο, στην Αγία Μονή και στα Τρίκαλα πήραμε και τους τελευταίους φίλους του Συλλόγου μας. Μια πρώτη στάση απαραίτητη για τον πρωινό μας καφέ ήταν ότι έπρεπε για να γεμίσουν οι μπαταρίες μας.

Επόμενη στάση το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Χρυσό εκεί όπου οι μοναχές μας ξενάγησαν στο εσωτερικό του μοναστηριού, μας κεράσανε και με τη καθιερωμένη ομαδική αναμνηστική φωτογραφία έξω από τη Μονή φύγαμε για Δελφούς. Εκεί είδαμε το Μουσείο των Δελφών και τον εξωτερικό αρχαιολογικό χώρο. Τρίτη στάση Αράχωβα εκεί μείναμε έχοντας άφθονο χρόνο ελεύθεροι. Μια βόλτα στα πλακόστρωτα μονοπάτια της και στα μαγαζιά της για λίγα ψώνια ήταν αρκετά για να έρθει η ώρα του φαγητού. Ταβέρνες η μια δίπλα στην άλλη γεμάτες μυρωδιές σε καλούσαν για το μεσημεριανό φαγητό. Ο καθένας με την παρέα του επέλεγε το μαγαζί με το τζάκι αναμμένο και έχοντας φόντο τα βουνά της υπεροχής αυτής Πόλης.

Αργότερα με τον απογευματινό ήλιο κάποιοι απόλαυσαν και τον καφέ τους παρόλου το κρύο σε εξωτερικό χώρο με την ζεστασιά της καλής παρέας. Η ώρα της αποχώρησης έφτασε και όλοι μαζί μια παρέα με τις καλύτερες αναμνήσεις επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο. Περνώντας βλέπαμε τα βουνά του Παρνασσού και τα μικρά χωριουδάκια όπου ήταν χτισμένα σπίτια το ένα κοντά στο άλλο μέσα στη φύση. Το γλέντι άναψε και μέσα στο λεωφορείο τραγούδια και χορός το σήμα κατατεθέν όπως πάντα ξέρει να κάνει ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα.

Με τις ευχαριστίες του Συλλόγου στους φίλους του Αγίου Βησσαρίωνα , των Τρικάλων, του Παλαιομοναστήρου και τα γύρω χωριά δώσαμε ραντεβού για το Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν του συλλόγου μας. Λεπτομέρειες εντός των ημερών…. Υπομονή….

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντική καθαριότητα από το σύλλογο γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα ¨ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σε συνεργασία με το Σύλλογο ¨ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ¨
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή τροφίμων παρουσία του Χρ. Μιχαλάκη