Ειδήσεις

Ο Λευτέρης Λαζάρου στην 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα


Ο κορυφαίος Έλληνας σεφ και ιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου εστιατορίου “Βαρούλκο”, κος Λευτέρη Λαζάρου, θα λάβει μέρος στην 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.

Η παρουσία του κ. Λαζάρου, πέραν του έντονου συμβολισμού της, θα είναι και πολύ ουσιαστική. Θα συμμετέχει σε δύο εκδηλώσεις, που ουσιαστικά θα έχουν ως αντικείμενο την χρήση της τρούφας και των μανιταριών στην κουζίνα μας.

Η πρώτη θα είναι την Παρασκευή στις 18:00 στο ξενοδοχείο DIVANIκαι θα αφορά αποκλειστικά τους σεφ των εστιατορίων και των ξενοδοχείων της ευρύτερης περιφέρειας των Τρικάλων. Εκεί μαζί με την Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία θα αναφερθεί στη γενικότερη θρεπτική αξία της τρούφας και των μανιταριών, θα κάνει επίδειξη μαγειρικής με πιάτα που σχετίζονται με την τρούφα και τα μανιτάρια, ενώ θα απαντήσουν και σε ερωτήματα των συμμετεχόντων, σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης.

Η δεύτερη θα είναι το Σάββατο στις 20:00, όπου θα μαγειρέψει στην κεντρική σκηνή,στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, μπροστά στους επισκέπτες με πρώτες ύλες τα ίδια συστατικά, ενώ ταυτόχρονα θα μας μυήσει στα μυστικά τους.

Σε αυτή την εκδήλωση, θα παρουσιάσει στο κοινό και μία τρούφα 850γρ., από τις μεγαλύτερες που έχουν βρεθεί φέτος στην Ελλάδα, την οποία βρήκε η συνεργάτης του Μουσείου κα Νόλα Κατερίνα, καλλιεργήτρια τρούφας και τρουφοκυνηγός.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κος Λαζάρου συμμετέχει αφιλοκερδώς στη Γιορτή, γεγονός για το οποίο το Μουσείο τον ευχαριστεί ιδιαιτέρως.

 

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Αναδεικνύεται και η βιομηχανική κληρονομιά των Τρικάλων - Σημαντική ημερίδα στον μύλο Ματσόπουλου