Ειδήσεις

Ο Δήμος Τρικκαίων εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του για τρία νέα περιστατικά θανάτωσης σκύλων


Τα τρία αυτά περιστατικά (οδός Μετεώρων, κεντρική πλατεία, skatepark – δίπλα από το γήπεδο), καθώς και ένα τέταρτο (στην οδό Ασκληπιού), που ευτυχώς, χάρη στην παρέμβαση μελών φιλοζωικού σωματείου, φαίνεται να έχει ευνοϊκή κατάληξη για τον σκύλο, δεν περιποιούν τιμή για τον πολιτισμό μας.
Ο Δήμος Τρικκαίων, παρότι ο νόμος 4235/2014 είναι ξεκάθαρος και επιβάλλει την επαναφορά των αδέσποτων στο φυσικό τους περιβάλλον, συνεργάζεται στενά και με τα δύο φιλοζωικά σωματεία στα Τρίκαλα («Αργος» και «Αρτεμις»).
Ετσι, το καταφύγιο λειτουργεί, η κάθε δυνατή βοήθεια παρέχεται, η συνεργασία με τα μέλη των σωματείων και τους κτηνιάτρους, βοηθά στη βελτίωση των συνθηκών για τα ζώα.
Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων επισημαίνει ότι είναι ζήτημα Παιδείας η μη χρήση ζώων ως παιχνίδι και η συνακόλουθη απελευθέρωσή τους στο φυσικό περιβάλλον. Η συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπήρξε αρμονική και τα δυσάρεστα φαινόμενα (ευτυχώς λίγα) δεν αποτελούν στοιχείο που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των τρικαλινών πολιτών.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης
Επόμενο άρθρο Νέες συνεργασίες του Δ. Τρικκαίων για καθαρή ενέργεια στην πόλη