Πρωτοσέλιδο

Νέες συνεργασίες του Δ. Τρικκαίων για καθαρή ενέργεια στην πόλη


Νέοι δρόμοι συνεργασίας με την Greenpeace και την «καθαρή» ενέργεια εγκαινίασε σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε την Παρασκευή τον υπεύθυνο της εκστρατεία για την Ενέργεια και τις κλιματικές αλλαγές της διεθνούς οργάνωσης, κ. Τάκη Γρηγορίου.
Οι διαπιστώσεις για το περιβάλλον υπαρκτές, η θέληση για ουσιαστικές δράσεις μεγαλύτερη, οπότε σύντομα η συζήτηση έφτασε στο «διά ταύτα». Το οποίο αφορά σε συνεργασία σε διάφορα επίπεδα. Σε πρώτη φάση, και αφού ο Δήμαρχος παρουσίασε εν τάχει το Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Ενέργειας ύψους 8 εκατ. ευρώ που ήδη προωθεί ο Δήμος, η συνεργασία θα αφορά στις νομικές διαδικασίες για την υπουργική απόφαση. Σε επόμενο στάδιο, θα υπάρξει προβολή και προώθηση των δράσεων εξοικονόμησης ενάργειας ως καλή πρακτική από την Ελλάδα, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Δήμος Τρικκαίων, επομένως, καθίσταται και πρεσβευτής σε θέματα χρήσης «πράσινης» ενέργειας.
Σε τρίτο στάδιο, με δεδομένη την εξειδίκευση του προγράμματος για τη χρήση φωτοβολταϊκών σε στέγες σχολείων, η οργάνωση θα αναλάβει να ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία για τους μαθητές, ως διαιδκασία γνώσης για καθαρό περιβάλλον. Μάλιστα, αυτή η δράση θα εξειδικεύεται και με τη σύζευξη με τις Κοινωνικές Δομές και τα θετικά μηνύματα που η «καθαρή» ενέργεια ως αποτέλεσμα της χρήσης της. Τέλος, σε επίπεδο αγροτικής πρακτικής, θα προωθηθεί τοπρόγραμαμ του Δήμοου για δημιουργία λαχανόκηπου στους πρόσφυγες, προκειμένου να απασχολούνται και να παράγουν δικά τους προϊόντα.
Ολες αυτές οι δράσεις (παρούσης και της αντιδημάρχου Παιδείας κ. Λεβέντη) θα εξειδικευτούν, μόλις ολοκληρωθεί η άρση των απαγορεύσεων για λήψη δανείων από χρεωμένους Δήμους, για θέματα ενέργειας. Κάτι που ήδη έχει ανακοινώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, δίνοντας το πράσινο φως για το Δήμο Τρικκαίων να προχωρήσει τις ενεργειακές του δράσεις

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Τρικκαίων εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του για τρία νέα περιστατικά θανάτωσης σκύλων
Επόμενο άρθρο Να τιμούμε τις γυναίκες με έγνοια και πράξεις καθημερινά - Του Δημήτρη Σιούφα, πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων