Ολοκληρώθηκε η μεταφορά του ΚΑΠΗ Παλαιόπυργου


 Στις αρμοδιότητες του Δήμου Τρικκαίων μετατέθηκαν και τα 7 περιφερειακά ΚΑΠΗ που είχαν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν σε πρώην Καποδιστριακούς ΟΤΑ που συνενώθηκαν με τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού.

 Τα περιφερειακά ΚΑΠΗ που κληρονόμησε ο Δήμος Τρικκαίων στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια τα οποία απαιτούν ένα υψηλό κόστος.

Την στιγμή που μετά την συνένωση των Δήμων με εκείνο των Τρικκαίων υπάρχουν διαθέσιμα δημοτικά κτίρια, υπηρεσιακοί παράγοντες δηλώνουν πως είναι περιττό να ξοδεύονται χρήματα.

Έτσι το τελευταίο διάστημα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Γκουγκοστάμος επισκέπτεται περιοχές και κτίρια που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα περιφερειακά ΚΑΠΗ.

«Γίνεται μια προσπάθεια για να φιλοξενηθούν τα ΚΑΠΗ σε λειτουργικούς δημοτικούς χώρους προκειμένου να αποφύγουμε τα μισθώματα. Μέχρι στιγμής βρισκόμαστε σε καλό σημείο κι έχουμε επιλέξει κάποιους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις εν λόγω δράσεις», σημείωσε ο κ. Γκουγκοστάμος.
Χθες ο κ. Ζήσης Γκουγκοστάμος στο πλαίσιο των επισκέψεών του που πραγματοποιεί σε πρώην Καποδιστριακούς Δήμους για την διευθέτηση του προαναφερόμενου ζητήματος βρέθηκε στην περιοχή του Παλαιόπυργου.

Σε ένα σημείο το οποίο ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μεταφοράς του ΚΑΠΗ στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Παλαιοκάστρου.

«Από το δημοτικό κατάστημα όπου υπήρχαν οι υπηρεσίες «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Αγροτικό Ιατρείο μεταφέρθηκαν σε ένα χώρο μεγαλύτερο το Πολύκεντρο, ένα εξαιρετικό πολυδύναμο κτίριο όπου στεγάζεται ήδη ο Βρεφονηπιακός Σταθμός αλλά δεν θα υπάρχει καμία επαφή των δυο υπηρεσιών με το Βρεφονηπιακό Σταθμό», συμπλήρωσε ο κ. Γκουγκοστάμος. 

Σημειωτέον ότι μέχρι και σήμερα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς του ΚΑΠΗ του δ.δ. Ζηλευτής.

Ανάλογες πρωτοβουλίες και έρευνες διεξάγονται και στο δ.δ. Μ. Κεφαλόβρυσου της Δημοτικής Ενότητας Φαλώρειας, όπου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο το μίσθωμα είναι ιδιαίτερα ακριβό.

«Θεωρώ ότι η προσπάθεια θα ευοδώσει καρπούς και θα αποφύγουμε τα λειτουργικά έξοδα και τα μισθώματα», εξηγησε καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος.

Προηγούμενο άρθρο Την ερχόμενη εβδομάδα τα προνοιακά επιδόματα
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα παρουσία Ε. Ρεντζιά το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’