Οι ποδηλατοδρόμοι στο δημοτικό συμβούλιο


 Με 48 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει για τελευταία φορά μέσα στο καλοκαίρι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρικκαίων. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου.

 Στην πλούσια ατζέντα της συζήτησης ο συνδυασμός της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Φυσάει Κόντρα» επαναφέρει το θέμα με τους ποδηλατοδρόμους. Το Σώμα θα κληθεί να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά με την  «ολοκληρωμένη πρόταση για την κίνηση με ποδήλατο στην πόλη και για την κατασκευή ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων».

Ένα ζήτημα που έχει τεθεί κατά καιρούς στις συνεδριάσεις χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα στην πράξη, μιας και οι ποδηλατοδρόμοι που επιχειρήθηκε να κατασκευαστούν στην πόλη από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ήταν λειτουργικοί.  Στα υπόλοιπα θέματα ξεχωρίζουν οι: έγκριση υποβολής του δήμου Τρικκαίων στο πρόγραμμα με τίτλο «Αστικές Βιοκλιματικές Αναπλάσεις» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής», έγκριση  υποβολής πρότασης με τίτλο «« Ανάδειξη της περί των τειχών του κάστρου της πόλης περιοχής » στην δράση: «Ανάδειξη φυσικής κληρονομιάς και χώρων με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον» του Ε.Π. «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων, η τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης, η έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής  και οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Εστιαιώτιδας», η έγκριση υποβολής πρότασης για το έργο «Περιβαλλοντική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή παλαιών φυλακών Τρικάλων-Σύνδεση με ποταμό Ληθαίο». Τέλος ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και εργατικές κατοικίες στη Σωτήρα με αφορμή την «αποδοχή και έγκριση απόφασης του Δ.Σ. – ΟΕΚ που αντικαθιστά προηγούμενη απόφαση, η οποία αφορούσε την σύναψη σύμβασης με το δήμο Τρικκαίων για τη χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων του οικισμού του Ο.Ε.Κ. Τρίκαλα  VI (Σωτήρα)».

Προηγούμενο άρθρο Κλειστή η Διεύθυνση Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας στις οδούς Δεληγιώργη και Καποδιστρίου