Να καταβληθούν αποζημιώσεις σε παραγωγούς ζητά ο Βλαχογιάννης


 Να καταβληθεί άμεσα τουλάχιστον το 70% των αποζημιώσεων σε αγρότες που συμμετείχαν σε περιβαλλοντολογικά προγράμματα, ζητεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Το υπόλοιπο 30% να καταβληθεί με την τακτοποίηση των αιτήσεων των παραγωγών.

 Με την ψηφιοποίηση του ΟΣΔΕ έγιναν κάποια λάθη στις αιτήσεις των παραγωγών, με αποτέλεσμα να πρέπει τώρα να διορθώσουν οι παραγωγοί τις αιτήσεις που κάνανε, γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν οι ίδιοι με απένταξη από τα προγράμματα που συμμετείχαν.

Ο Νομάρχης με επιστολή του στην Υπουργό κ. Μπατζελή ζητεί να καταβληθεί άμεσα ένα ποσοστό της τάξης του 70% στους αγρότες και το υπόλοιπο 305 με την διόρθωση των λαθών.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Γιώργος Γεωργίου ανέφερε:

«Η νομαρχία καλεί όλους τους παραγωγούς που είναι ενταγμένοι στα περιβαλλοντολογικά προγράμματα, όπως είναι η νιτρορρύπανση, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, η παύση γαιών, αφού συζητήσουν με τους μελετητές που έκαναν τα προγράμματα να προβούν άμεσα σε τροποποιήσεις των αιτήσεών τους διότι έγιναν κάποια λάθη με την ψηφιοποίηση του ΟΣΔΕ και επειδή εκκρεμεί η καταβολή των αποζημιώσεων.

Κινδυνεύουν άμεσα με την απένταξή τους από αυτά τα προγράμματα και εμείς ως Νομαρχία ζητήσαμε να καταβάλλει το Υπουργείο σαν προκαταβολή το 70% των αποζημιώσεων και το 30% μετά την τακτοποίηση των αιτήσεων».

Προηγούμενο άρθρο 400.000 ευρώ στη νομαρχία από το πρόγραμμα Πίνδος
Επόμενο άρθρο Ευχαριστημένος ο Βλαχογιάννης από την εξέλιξη των οδικών αξόνων