Με τη συνδρομή Παντελιδάκη η δημιουργία σύγχρονης βιβλιοθήκης


 Το θέμα της δωρεάς του γνωστού συμπολίτη – γιατρού χειρουργού Ιωάννη Παντελιδάκη προς το Δήμο Τρικκαίων βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο της χθεσινής πρωινής συνάντησης του τελευταίου με το δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα στο Δημαρχείο της πόλης.

Στη διάρκειά της επιβεβαιώθηκε η βούληση του μεγάλου δωρητή να προχωρήσει το θέμα της δωρεάς προς το Δήμο Τρικκαίων και δει σε καιρούς χαλεπούς οικονομικά που μια ανάλογη κίνηση φαντάζει ως μια όαση στη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος καθώς χρήματα για έργα είναι δύσκολο να βρεθούν και έτσι επικρατεί μια γενική απραξία τουλάχιστον στον τομέα των έργων.

Επιτάχυνση

Από πλευράς του δημάρχου κ. Λάππα τέθηκαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσφορά του κ. Παντελιδάκη, ενώ κατά δήλωση του δημάρχου προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης «στη συνάντησή μας ο γνωστός συμπολίτης – γιατρός επιβεβαίωσε τη θέλησή του για τη δωρεά που έχει προς το Δήμο Τρικκαίων και συμφωνήσαμε να επιταχυνθούν κάποια πράγματα», όπως είπε.

Κτήριο Τζάνα

Αναφορά όμως υπήρχε και για το ζήτημα της ανακατασκευής του κτηρίου Τζάνα, καθώς απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις στο παλιό αρχοντικό σπίτι που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Τρικκαίων για πολιτιστικούς σκοπούς, όπως άλλωστε έχει δηλώσει παλιότερα ο κ. Λάππας. Από πλευράς του κ. Παντελιδάκη έγινε γνωστό ότι υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης χρηματικού ποσού και για την ανακαίνιση του εν λόγω κτηρίου. Σημειωτέον εδώ ότι προ λίγων μηνών ο συμπολίτης γιατρός είχε μεταβεί στο γραφείο του δημάρχου Τρικκαίων και του είχε παραδώσει επιταγή ύψους 150.000 ευρώ, χρήματα με τα οποία και αγοράστηκε η παραδοσιακή οικία Τζάνα.

Σύγχρονη βιβλιοθήκη

Παράλληλα ο δήμαρχος κ. Λάππας αποκάλυψε και την πρόθεση του μεγάλου δωρητή να αγοράσει ένα ακόμη παραδοσιακό κτήριο της πόλης των Τρικάλων στο οποίο και θα στεγαστεί «μια σύγχρονη βιβλιοθήκη για τα Τρίκαλα» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ερωτηθείς σχετικά για το κόστος του όλου εγχειρήματος αυτό αναμένεται να φθάσει περίπου στο 1,5 – 2 εκατομμύρια ευρώ «με το κλειδί στο χέρι». Πάντως εφόσον αυτό κατασκευαστεί θα πρόκειται για ένα πλέον σύγχρονο και άκρως εντυπωσιακό κτήριο, υπογράμμισε. Όσον αφορά το κτήριο που πρόκειται να στεγαστεί ο δήμαρχος δεν θέλησε ακόμη να αποκαλύψει ποιο θα είναι καθώς το ζήτημα βρίσκεται ακόμη στη φάση των διαπραγματεύσεων.

Προηγούμενο άρθρο Καταγράφονται τα σχολεία που έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν
Επόμενο άρθρο ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ E-TRIKALA A.E. ΣΤΟ INNOVATION FOR DIGITAL INCLUSION CONFERENCE ΣΤΟ GDANSK ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ