Ειδήσεις
Tags |

Με αφορμή τα παιδιά… εκδηλώσεις ΚΔΑΠ και παιδικού σταθμού του Δήμου Τρικκαίων


Εκδηλώσεις σε συνεργασία του ΚΔΑΠ “ΦΡΟΥΡΙΟ” και του Ζ΄ Παιδικού Σταθμού του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Αφορμή, η παγκόσμια ημέρα της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, οπότε, οργανώθηκε μια εβδομάδα αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένων στις ηλικίες των  παιδιών του παιδικού σταθμού. Μάλιστα όπως τονίζει η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ, κ. Μαρία Παλάβρα, οι δράσεις ήταν συνέχεια των δημιουργικών δραστηριοτήτων που συνδέουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων, με το ευρύτερο δίκτυο κοινωνικής φροντίδας και παιδαγωγικής απασχόλησης.

Δίνοντας έμφαση στα άρθρα που αφορούν την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την ίση μεταχείριση των παιδιών όλων των ηλικιών, σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

– Αθλητικά παιχνίδια εστιασμένα στην ενδυνάμωση των χεριών και των ποδιών, με ασκήσεις που κινητοποιούν την σωματική εγρήγορση και προωθούν την ομαδικότητα και την ατομική πρωτοβουλία και φαντασία.

– Μουσική – θεατρική δράση με δραματοποίηση ενός μουσικού παραμυθιού με θεατρικό χρώμα, που γράφτηκε ειδικά για αυτήν την περίσταση με τον τίτλο «Ένας κόσμος που φροντίζει τα παιδιά, έχει νότες, δικαιώματα και βόλτες. Η απίθανη και παράξενη ιστορία του Θόδωρου Ντο Φυσικού και της Σιμόνης Σι ύφεση».

Στο παραμύθι αυτό, που αφορά την δυναμική των σχέσεων μιας πολυμελούς οικογένειας, βρίσκουν αρμονία και αποδοχή όλα τα μέλη της καθώς οι διαφορές και οι ιδιαιτερότητες τους σταματούν να είναι εμπόδιο, όταν όσοι αποτελούν μέλη της οικογένειας αυτής, αποδέχονται και σέβονται την ξεχωριστή προσωπικότητα και τη γνώμη μικρών και μεγάλων.

Οι συναντήσεις με τα παιδιά και το προσωπικό του Ζ’ παιδικού σταθμού ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες και δημιουργικές για αυτόν τον λόγο η συνεργασία θα επαναληφθεί με μια θεατροχορευτική παρέμβαση, στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης γιορτής στις 22 Δεκεμβρίου 2023. Τη γιορτή ετοιμάζουν οι παιδαγωγοί του σταθμού για να γιορτάσουν το κλείσιμο της χρονιάς μαζί με τους γονείς των παιδιών.

Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν με την επιμέλεια της υπεύθυνης του ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» κ. Μαρίας Παλάβρα, το αθλητικό πρόγραμμα επιμελήθηκε η γυμνάστρια κ. Μαίρη Μανιώτη, τη θεατρική παρουσίαση η θεατρολόγος κ. Πατρίτσια Λάζου και συνόδευσε μουσικά ο δάσκαλος κιθάρας κ. Νίκος Πουλιανίτης.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Βιβλιοχριστούγεννα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν στελέχη του Δ. Τρικκαίων