Ειδήσεις

Ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν στελέχη του Δ. Τρικκαίων


Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση των τραυμάτων (ειδικά των ψυχικών μετά τις πλημμύρες) παρακολούθησαν στελέχη και υπάλληλοι διευθύνσεων του Δήμου Τρικκαίων. Επρόκειτο για σεμινάριο που προσφέρθηκε στον Δήμο από το ινστιτούτο Trauma2Therapy με ομιλήτρια την ψυχοθεραπεύτρια κ. Δέσποινα Πλουσίου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και είχε ως στόχο την ενημέρωση σε ζητήματα ειδικής ψυχολογικής προσέγγισης και διαχείρισης του ψυχικού τραύματος.
Την ομιλία παρακολούθησαν στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, του Κέντρου Κοινότητας καθώς και της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών, που την περίοδο των πλημμυρών ασχολήθηκαν ενεργά με τα ζητήματα της κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας τους πληγέντες.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ντιντής, αναφερόμενος στην ουσία της ενδελεχούς ενημέρωσης των υπαλλήλων για ζητήματα που τους αφορούν, με μέλημα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Παρέστησαν ακόμη αντιδήμαρχος Τρικκαίων Σοφία Αλεστά και η τ. αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη.

Ειδικότερα θέματα ανέπτυξε ο αν. καθηγητής στο πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Κουτελέκος. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με μουσική παρέμβαση από τον κ. Αλέξανδρο Ελευθεριάδη, πρ. καθηγητή στο Columbia και στο ΕΚΠΑ

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Με αφορμή τα παιδιά... εκδηλώσεις ΚΔΑΠ και παιδικού σταθμού του Δήμου Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Κλίμα Χριστουγέννων και χαρά στη φωταγώγηση του δέντρου στον Μεγαλοχώρι