Με απόφαση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού χρηματοδοτούνται έργα ανάπλασης ύψους 200 χιλ. ευρώ – Μονοπάτια και παρατηρητήρια θέας στο «Κάστρο» Τρικάλων


Ο λόφος «Κάστρο» της πόλης των Τρικάλων, ο οποίος αποτελεί χαρακτηρισμένο Αισθητικό Δάσος, πρόκειται να αναδειχθεί και ταυτόχρονα να βελτιωθεί η πρόσβαση σ’ αυτόν για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης με την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού για ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», της πράξης με τίτλο: «Ανάδειξη της περί των τειχών του κάστρου της πόλης περιοχής», προϋπολογισμού 202.950,00  ευρώ.

Δικαιούχος και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Τρικκαίων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Αναλυτικότερα:

Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με επεμβάσεις οι οποίες κινούνται στα πλαίσια των αρχών (κανονισμών) των μελετών δασικής αναψυχής.

Το όλο έργο συμβάλλει στην ανάκτηση ενός μεγάλου δημόσιου χώρου από τους πολίτες, στην ανάδειξη και προστασία αυτού μέσω βελτίωσης της προσβασιμότητας, χάραξης νέων μονοπατιών και διαδρόμων πεζοπορίας, σήμανσης, διαμόρφωσης χώρων θέας, ήπιου φωτισμού καθώς και νέας φύτευσης σε συνδυασμό με καλλωπισμό της υφιστάμενης.

Συγκεκριμένα η μελέτη του έργου προβλέπει :

  • Κατασκευή 420 μέτρων περιπατητικού διαδρόμου με κοκκινόχωμα
  • Κατασκευή 285 μέτρων περιπατητικού διαδρόμου σε ξύλινη κατασκευή
  • Κατασκευή 2 θέσεων θέας
  • Φύτευση
  • Βελτίωση υφιστάμενου φωτισμού.

«Σε μια εποχή που τα ποσοστά πρασίνου στα αστικά κέντρα μειώνονται συνεχώς, είναι για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας κεντρική προτεραιότητα η προστασία και η ανάδειξη των αστικών και περιαστικών χώρων πρασίνου καθώς θεωρούμε ότι είναι νευραλγικής σημασίας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και εξηγεί: «με παρεμβάσεις όπως αυτές θέλουμε να φέρουμε τον σύγχρονο άνθρωπο πιο κοντά στη φύση καθώς και να του δώσουμε την ευκαιρία να δει με μια άλλη οπτική τον τόπο μας».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τρίκαλα: Χιλιάδες επισκέπτες στο Μύλο
Επόμενο άρθρο Απέδωσε καρπούς η προετοιμασία για τον Μύλο των ξωτικών