Απέδωσε καρπούς η προετοιμασία για τον Μύλο των ξωτικών


Η σωστή οργάνωση και η καλή προετοιμασία του Μύλου των Ξωτικών απέδωσε καρπούς. Πέρα από κάθε προσδοκία και ξεπερνώντας τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, η επισκεψιμότητα της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής, έφτασε σε απίστευτα νούμερα.

Εντυπωσιακή όμως είναι και η προβολή που γνωρίζει ο Μύλος αλλά και η όλη η περιοχή των Τρικάλων γενικότερα, από τα ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας και κυκλοφορίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι πλέον οι επισκέπτες που γνώρισαν την μαγεία του παραμυθένιου εργοστασίου του Αι Βασίλη και δεκάδες τα αφιερώματα και ρεπορτάζ που περιγράφουν το τι συμβαίνει καθημερινά στον Μύλο των Ξωτικών.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι εντυπώσεις των επισκεπτών αλλά και των δημοσιογράφων είναι απολύτως θετικές.

Πέρα από τα αφιερώματα που είχε ο Μύλος από το ξεκίνημα του μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου (Mega, NET, ALPHA, ET3), έντονη ήταν η παρουσίαση όλων των δράσεων και στη συνέχεια.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου προβλήθηκε ρεπορτάζ του Γρηγόρη Μπάκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ο Μύλος των Ξωτικών έστειλε την καλημέρα του σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την ζωντανή σύνδεση που πραγματοποιήθηκε με την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο»  με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Μες την Καλή Χαρά» με την Ναταλία Γερμανού. Μια μαγική εικόνα με χιλιάδες χαμόγελα επιβεβαίωσε το μέγεθος της επιτυχίας της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης.

Την  Κυριακή επίσης παρουσιάστηκε ρεπορτάζ-αφιέρωμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA με την δημοσιογράφο Δήμητρα Τζιώτζιου.

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου είχαμε νέα ζωντανή σύνδεση με την NET και την εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» και την δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 ειδικό αφιέρωμα για τον Μύλο των Ξωτικών από την εκπομπή «Με Αγάπη» με την Μαρί Κυριακού.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ζωντανή σύνδεση με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου νέα ζωντανή σύνδεση και παρουσίαση του Μύλου των Ξωτικών με την ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» και τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου.

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου όλη η Ελλάδα άκουσε τα κάλαντα από τα παιδιά του Μύλου μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» με τον Τ. Σπηλιόπουλο.

Ανήμερα των Χριστουγέννων είχαμε την κορύφωση της προβολής. Το μεσημέρι το Mega Channel στην εορταστική του εκπομπή «Ταξιδεύοντας» με τον Χρήστο Νέζο παρουσίασε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Μύλο των Ξωτικών. Ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας η τρίωρη εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» με την Μάρνη Χατζηεμμανουήλ έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ τηλεθέασης.

Όλες τις μέρες μετά τα Χριστούγεννα πραγματοποιούνται συνεχώς ρεπορτάζ και παρουσιάζονται καθημερινά από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Επιπλέον δεκάδες είναι και τα αφιερώματα από τα ΜΜΕ των Τρικάλων και της Θεσσαλίας γενικότερα.

Ανάλογη δημοσιότητα γνωρίζει ο Μύλος των Ξωτικών και από αναφορές και δημοσιεύματα σε εφημερίδες και περιοδικά πανελλήνιας κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα αφιερώματα και πρωτοσέλιδα είχαν, τα περιοδικά Ελληνικό Πανόραμα, TiVo, Hello, ΕΓΩ, Glam, Έπαθλο κ.α. Πολλά ήταν και τα ρεπορτάζ με κολακευτικά σχόλια που παρουσίασαν οι εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος, Αγγελιοφόρος, Τύπος της Κυριακής, Espresso, Έθνος κ.α.

 

Οργανωτική Επιτροπή

«Μύλος των Ξωτικών»

Προηγούμενο άρθρο Με απόφαση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού χρηματοδοτούνται έργα ανάπλασης ύψους 200 χιλ. ευρώ - Μονοπάτια και παρατηρητήρια θέας στο «Κάστρο» Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα για τον εορτασμό της 1ης Ιανουαρίου 2012