Με αποδοκιμασίες η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο


Παρουσία επισήμων, με ελάχιστους πολίτες παρόντες και την απουσία των βουλευτών έλαβε χώρα χθες το πρωί η εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ημέρα μνήμης με μηνύματα διαχρονικά τα οποία και κάθε εποχή θα πρέπει να αποκωδικοποιούμε. Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της καθηγήτριας κας Ευαγγελίας Β. Τζαβέλλα, η οποία μίλησε για την ιστορική διαδρομή ενός αγώνα που ο συμβολισμός του φτάνει στο σήμερα. «Το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», εξέφρασε αυτά τα θεμελιακά ιδανικά. Ιδανικά που ενσαρκώνουν την αγάπη για ζωή και τον άνθρωπο και θα παραμείνουν ζωντανά, επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το συγκεκριμένο σύνθημα σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Με την ανεργία να καλπάζει, το ποσοστό αυτών που ζουν υπό το όριο της φτώχειας να αυξάνεται συνεχώς, και με τα δημόσια συσσίτια να επανεμφανίζονται, το ψωμί έχασε τη μεταφορική του σημασία για ευημερία», τόνισε η κα Τζαβέλλα στην ομιλία της για να συμπληρώσει λίγο μετά, «Δυστυχώς, η γενιά μου, όπως και οι μεταπολιτευτικές γενιές, καπηλευτήκαμε τα συνθήματα του Πολυτεχνείου και λειτουργώντας με ιδιοτέλεια οδηγήσαμε τα παιδιά μας σε αδιέξοδα», επισήμανε επίσης με νόημα.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί επίσης η ομιλία μέλους της Πρωτοβουλίας Τρικαλινών Πολιτών, το οποίο δεν δίστασε να εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ τόσο στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όσο και στη σημερινή κυβέρνηση, επισημαίνοντας με αφορμή το μήνυμα της ημέρας, «Η Ελλάδα και ο λαός έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των οικογενειών που ελέγχουν το 80% του πλούτου της χώρας…».

Και τα…παρατράγουδα

Δεν έλειψαν βέβαια και οι αποδοκιμασίες προς τους πολιτικούς εκπροσώπους. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών με συνθήματα αλλά και παραβρισκόμενοι πολίτες αποδοκίμασαν εκπροσώπους κομμάτων αλλά και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής. Το κλίμα έντασης συνεχίστηκε με το πέρας της εκδήλωσης τόσο με το δήμαρχο όσο και με κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα οι οποίο παρευρίσκοντο στην εκδήλωση μνήμης με έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις οι οποίες ωστόσο δεν έλαβαν μεγάλη έκταση.

Προηγούμενο άρθρο Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου: Τάρτα με μανιτάρια και σπανάκι
Επόμενο άρθρο Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων θα βρεθούν οι “Γιατροί του Κόσμου”