Κώστας Πατέρας: «Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ»


Με ιλιγγιώδη ταχύτητα τρέχουν η πρόοδος στις επιστήμες, οι αλλαγές στην κοινωνία, οι καταστροφές στην οικονομία και οι ανατροπές τα πολιτικά συστήματα. Είναι δε τόσο γρήγοροι οι ρυθμοί που δεν μπορεί κανένας πολίτης να προβλέψει τι θα αλλάξει, πόσο θα αλλάξει και τι διάρκεια θα ‘χει.

Η ανατροπή του 2011 ήταν ένα τεράστιο τσουνάμι που παρέλυσε τη χώρα και σκόρπισε την αβεβαιότητα και την κατάθλιψη στον λαό. Όλα εξελίχθηκαν υπό την σκιά της οικονομικής κρίσης η οποία αν και φάνηκε από το 2008, μετατράπηκε σε καταιγίδα τα επόμενα χρόνια. Η κοινωνία μας επηρεάσθηκε πολύ βαθειά, η «Αγανακτισμένοι» ξεχύθηκαν στους δρόμους και για πρώτη φορά μετά το 1946, τα σχολεία στην πατρίδα μας άνοιξαν χωρίς βιβλία και συνεχίζεται η διαπαιδαγώγηση με φωτοτυπίες.

Η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατακόρυφα, η ομάδα ΔΙΑΣ σημαδεύτηκε από τις δολοφονίες νέων παιδιών από αδίστακτους δολοφόνους, η διαπόμπευση και η ακύρωση της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου και ο απεργιακός πυρετός παρέλυσαν την χώρα μας ενώ  οι ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ απέτυχαν, γιατί όλα σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν από ανθρώπους με κομματικές παρωπίδες. Το σύστημα Υγείας αποδομήθηκε αφού παραδόθηκε στα χέρια άσχετων πολιτικών, που ποτέ δεν δούλεψαν στη ζωή τους. Έτσι λοιπόν ήρθε μοιραία το τέλος του πελατειακού κράτους που με τόση επιμέλεια είχε κτίσει το σάπιο πολιτικό σύστημα της πλουτοκρατίας, της οικογενειοκρατίας και της αναξιοκρατίας.

Δυστυχώς το 2011 ήταν γεμάτο από ανατροπές, από αντίξοες καταστάσεις, από κοινωνικές επαναστάσεις, από δύσκολές αναμνήσεις. Πάει ο κακός χρόνος.

Το χάραμα του 2012 φέρνει στις ψυχές των εξουθενωμένων πολιτών την ΕΛΠΙΔΑ, όχι γιατί αυτή πεθαίνει τελευταία, αλλά γιατί φαίνεται πως και ο λαός μας συνειδητοποίησε ότι ήρθε η ώρα να γίνουν οι μεγάλες τομές στην πολιτική, οι αναγκαίες αλλαγές στο κοινωνικό σύστημα και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ελπίζουμε πως έφτασε  η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημα της αξιοπρέπειας και να αποδείξουμε μέσα κι έξω πως θα  ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία και θα ασχοληθούμε με την ανάπτυξη της χώρας.

Η διαχείρηση να ‘ναι χρηστή και ο νόμος να ‘ναι ίδιος για όλους. Οι τσιφληκάδες της πολιτικής και της οικονομίας ας αποτελέσουν παρελθόν και ας αγκαλιάσουμε τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά με τα οποία μεγαλούργησαν οι γονείς μας και οι πρόγονοί μας. Ας κλείσουμε μέσα την πατρίδα και την θρησκεία και οπωσδήποτε θα νιώσουμε κάθε μεγαλείο.

Η πατρίδα μας πρέπει να ζήσει και θα ζήσει.

Προηγούμενο άρθρο Ομόφωνη απόφαση της Δ. Ε. ΤΕΕ/ΚΔ Θεσσαλίας σχετικά με τις εξελίξεις στο ΤΣΜΕΔΕ
Επόμενο άρθρο Στη Πύλη ο Ηλίας Βλαχογιάννης