Κώστας Πατέρας: «Εξαπατούν τους Πολίτες»


 Με μεγάλη διάθεση ο λαός μας τονίζει ιδιαίτερα το «ο λύκος την τρίχα αλλάζει, δεν αλλάζει το μυαλό τους». Αυτή η παροιμιώδης έκφραση ταιριάζει απόλυτα στους ανθρώπους της σημερινής κυβέρνησης και στο ψευτοσοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Η Σοσιαλιστική ιδεολογία ακούγεται ευχάριστα στον πολίτη, ο οποίος περιμένει την κοινωνική δικαιοσύνη και την στοργή. Θέλει δηλ. το κράτος «πρόνοια» να τον αγκαλιάσει και να του δώσει αυτό, που ως άνθρωπος δικαιούται.

Όταν, όμως, αυτές οι αρχές δεν εφαρμόζονται ή δεν υλοποιούνται σωστά, τότε τα σοσιαλιστικά κόμματα είναι επικίνδυνα και αντιδημοκρατικά. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων κάνει κουμάντο στην χώρα, εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα, καταστρατηγούν τους νόμους, αποδομούν το προνοιακό σύστημα, γκρεμίζουν λαϊκές κατακτήσεις, εφαρμόζουν παράλογες πολιτικές, πλουτίζουν χωρίς καμία τιμωρία και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα κρατηθούν στην εξουσία οι ίδιοι και η παρέα τους.

Μη μπορώντας να κυβερνήσουν δίκαια και ανθρώπινα, ώστε να’ ναι αρεστοί στον λαό, εφευρίσκουν τρόπους για να εξαπατούν τους πολίτες. Η προπαγάνδα, που ήταν το κοινωνικό όπλο των ολοκληρωτικών καθεστώτων, γίνεται σήμερα εργαλείο στα χέρια κυβερνήσεων για να παραπλανήσουν και για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες. Τα Μ.Μ.Ε., δηλ, τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά, ηλεκτρονικά μέσα, είναι στα χέρια των ολίγων και χρησιμοποιούνται από πολλούς εξαγορασμένους δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες για να δώσουν στήριγμα σε κόμματα και σε κυβερνήσεις, πάντα με βάση το ατομικό τους συμφέρον.

Για να πάρει τις εκλογές το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως «υπάρχουν λεφτά», ενώ γνώριζε πως επί 37 χρόνια γίνονται λεηλασία του Δημοσίου Χρήματος, απ΄ όσους μας κυβερνούσαν . ο πρώην και ο νυν Υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου  και Ευαγ.Βενιζέλος μας μιλούσαν για δανεισμό από την αγορά μέσα στο 2011. Μεγάλη απάτη. Τονίζαν πως το χρέος θα μειωθεί, η ύφεση θα είναι στο 3,5% και όλα ήταν ψέμματα. Είπαν πως θα δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και η ανεργία ανεπίσημα είναι πάνω από 20%.

Για το τελευταίο ναυάγιο μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας, οι λεονταρισμοί περίσεψαν. Ούτε λίγο ούτε πολύ τόνιζαν πως έδιωξαν του Τροϊκανούς. Ομαδικά τα πυρά από σύσωμη την αντιπολίτευση κατά της ανίκανης και παραπέουσας κυβέρνησης, που έχει βιδωθεί στις καρέκλες της εξουσίας, που είναι αποκομμένη από τον λαό και που δεν θέλει με τίποτε να κάνει Εκλογές. Ν.Δ, Κ.Κ.Ε, ΛΑ.Ο.Σ. ΔΗΜ, ΣΥΜ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και σχεδόν όλα τα κινήματα καταδικάζουν τον ανύπαρκτο Πρωθυπουργό, τον κακό Υπουργό Οικονομικών και την ετοιμόρροπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Οι κυβερνώντες, πιστοί στην στήριξη των ολίγων και του κρατικοδίαιτου συστήματος, προτιμούν να κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας κι ας καταστραφεί η χώρα.

Αρκετοί απ΄αυτούς θησαύρισαν, κλέβοντας το κράτος κι έτσι ό,τι κι αν γίνει αυτοί θα ζήσουν ως πάμπλουτοι. Τα διλήμματα πια δεν τα ακούει ο Λαός, ο οποίος πολύ σύντομα θα αναγκάσει τους ψευτοσοσιαλιστές να κάνουν εκλογές και τότε θα ‘χουμε το τέλος της μεταπολίτευσης και του δικομματισμού και την ανατολή μας νέας εποχής με ελπίδες και όνειρα. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το δείχνουν καθαρά. Ν.Δ. 21% – ΠΑΣΟΚ 17%.

Εκλογές λοιπόν για να δώσει την λύση ο Λαός, πριν είναι αργά, για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους ως Σωτήρες… Και όσο πιο γρήγορα τις προκυρήξουν  τόσο το καλύτερο και για την χώρα και γι’ αυτούς τους ίδιους.

Προηγούμενο άρθρο Διευκρινίσεις από το ΥΠ.ΕΣ. για τη μεταφορά των μαθητών
Επόμενο άρθρο Δηλώσεις του Ηλ. Βλαχογιάννη