Κατάθεση δικαιολογητικών για το Ενοριακό Παντοπωλείου του Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων


Μπορεί την περασμένη εβδομάδα να υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων για την ίδρυση του Ενοριακού Παντοπωλείου που θα προσφέρει σημαντική βοήθεια και αρωγή προς τους για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους, ωστόσο η ανακοίνωση αυτή δεν έμεινε μόνο στα λόγια.

Έτσι η Επιτροπή του Ενοριακού Παντοπωλείου περνάει πλέον με γοργούς ρυθμούς στη δεύτερη φάση του αξιέπαινου αυτού εγχειρήματος και ειδικότερα στην ανακοίνωση των δικαιολογητικών που απαιτούνται από τους αδύναμους οικονομικά ενορίτες, ώστε αυτά εν συνεχεία να εξεταστούν από την Επιτροπή Ίδρυσης και Λειτουργίας του Ενοριακού Παντοπωλείου και οι έτσι να επιλεγούν οι ωφελούμενοι, στους οποίους θα προσφερθεί βοήθεια ενόψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Αρχές Δεκεμβρίου

Στόχος της Επιτροπής Λειτουργίας του Ενοριακού Παντοπωλείου είναι αυτό να λειτουργήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα και έτσι η έναρξή του τοποθετείται χρονικά στις αρχές του ερχόμενου μήνα Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι το Ενοριακό Παντοπωλείο θα φιλοξενηθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου που βρίσκεται έναντι του ναού επί των οδών Καρδίτσης και Συγγρού.

Τα δικαιολογητικά

Όσοι ενδιαφέρονται να ευεργετηθούν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του Ενοριακού Παντοπωλείου θα πρέπει να καταθέσουν:

1.Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
2.Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
3.Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη υποχρεωτικής υποβολής φορολογικής δηλώσεως θεωρούμενη από τη ΔΟΥ.
4.Φωτοτυπία δήλωσης ακίνητης περιουσίας (Ε9)

ΕΑΝ Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΟΙΚΗΜΑ.

5.φωτοτυπία του Ενοικιαστηρίου
6.Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για το ποσό του ενοικίου
ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
7.Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή άλλου δημόσιου φορέα

ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

8.Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας

ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.

9.Κάρτα Ανεργίας θεωρημένη από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται δε ότι τα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τα προσκομίσουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Τρικάλων.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η Επιτροπή επιλογής “γνωρίζουμε ότι τα ανωτέρω δικαιολογητικά είναι αρκετά και ίσως κουράσουν κάποιους, κρίνονται όμως απαραίτητα για την εγγραφή στο «Ενοριακό Παντοπωλείο», διότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η αδικία σε βάρος συνανθρώπων μας και θα βοηθηθούν οι έχοντες πραγματικά ανάγκη”.

Πάντως για μια ακόμη φορά θα πρέπει να επισημανθεί ότι πρόκειται για αξιολογότατη πρωτοβουλία της Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, με τις ευλογίες του ποιμενάρχου αυτής Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αλέξιου, ο οποίος εξάλλου διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο που αθόρυβα επιτελεί επί δεκαετίες.

Προηγούμενο άρθρο Δημόσιοι χώροι στις Τοπικές Κοινότητες
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε χθες ο 72ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο Θαλής»