ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Η προεκλογική αυλαία του ΠαΣοΚ στα Τρίκαλα έπεσε χθες βράδυ με την ομιλία της Άννας Διαμαντοπούλου στο γεμάτο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Η υπουργός Ανάπτυξης ξεχώρισε για τον καθαρό της πολιτικό λόγο, προσεγγίζοντας την σύγχρονη πραγματικότητα χωρίς κούφια συνθήματα και λαϊκισμούς που συνηθίζονται στις προεκλογικές ομιλίες.

Παρόντων των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος η υπουργός Ανάπτυξης έθεσε το διακύβευμα των εκλογών υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα καλείται να επιλέξει την πορεία της εντός της Ευρώπης ή να αναπροσαρμοστεί η γεωγραφική θέση της χώρας προς τα δυτικά Βαλκάνια. «Έχουμε πια ανάγκη από άλλους τρόπους για να μιλήσουμε και μεταξύ μας και με τους πολίτες» τόνισε στην ομιλία της «και τις επόμενες μέρες θα έχουμε λάβει κάποιες απαντήσεις.

Αλλά η πρώτη απάντηση θα δοθεί αυτή την Κυριακή από τους πολίτες. Και θα πω αυτό που είπε ο Γκράμσι: “Όταν το παλιό πεθαίνει και το καινούριο γεννιέται, τότε είναι η εποχή των τεράτων”. Μια τέτοια εποχή ζούμε τώρα. Όταν υπάρχει κενό εξουσίας, κενό σκοπών, κενό οράματος, είναι η εποχή των τεράτων. Από το Δεκέμβριο του 2011 έλεγα σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ότι προχωρούσαμε σε ένα πολιτικό έγκλημα.

Την πιο δύσκολη στιγμή της χώρας ξεκινούσαμε μία προεκλογική περίοδο για να γίνει τι; Καταγραφή πολιτικών δυνάμεων αυτών που νόμιζαν ότι θα πάρουν πολλά για να γίνει Πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Μπήκαμε σε μία ακατανόητη προεκλογική περίοδο, όταν γύρω μας όλα θρυμματίζονταν, όταν η κρίση προχωρούσε στην Ελλάδα, όταν έπρεπε να παίρνουμε αποφάσεις με ταχύτητα πολυβόλου και εμείς σταματούσαμε τα πάντα. Ο Σαμαράς δεν επέτρεψε να φέρει η Κυβέρνηση κανένα θέμα στη Βουλή. Λυπάμαι που ως κόμμα δεν βάλαμε βέτο στη διενέργεια αυτών των εκλογών, ενώ ξέραμε τι θα συνέβαινε αυτούς τους έξι μήνες.

Οι εκλογές θέτουν πολύ καθαρά διλήμματα. Η Ελλάδα συνεχίζει στην Ευρώπη ή η Ελλάδα επαναπροσδιορίζεται εθνικά στα Δυτικά Βαλκάνια; Δυτικά Βαλκάνια είναι τα Σκόπια, η Αλβανία, η Κροατία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Σερβία, το Μαυροβούνι. Θα συνεχίσουμε όπως άλλοτε, με ισχυρές αυτοδύναμες κυβερνήσεις- οι οποίες εν πολλοίς λειτούργησαν ανεξέλεγκτα- ή μπαίνουμε στη λογική της συνεργασίας με συγκεκριμένες προγραμματικές αρχές και στόχο για τη χώρα;».

 

Ψυχραιμία και πολιτική σταθερότητα

Η ίδια πάντως σημείωσε πως πλέον πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις: «Η πολιτική ή θα δώσει ρεαλιστική λύση ή δεν χρειάζεται να υπάρχει. Σε αυτήν την τρομακτική κρίση που ζει ο καθένας, ζητάμε από τους πολίτες να ψηφίσουν με ψυχραιμία. Για αυτό οφείλουμε να εξηγήσουμε σε κάθε πολίτη τα πραγματικά δεδομένα για το τι έγινε, πού είμαστε και πού πάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά για να περιγράψει και όλες τις ενέργειες που έκανε στα δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να σταθεί η χώρα όρθια και να αποφύγει την χρεοκοπία.

Η υπουργός ανάπτυξης πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία χώρα που θα μπορέσει να βγει από την κρίση ή στην οποία θα ξεκινήσει η ανάπτυξη, αν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα.«Πολιτική σταθερότητα σημαίνει κυβέρνηση. Η ακυβερνησία είναι το πρώτο βήμα για το γκρεμό. Η πολιτική σταθερότητα χρειάζεται κανόνες, όπως η πολιτική συνεννόηση που γίνεται εδώ και δεκαετίες στις Δημοκρατίες της Ευρώπης που έχουν παρόμοια κοινοβουλευτικά και πολυκομματικά συστήματα.

Έχουμε μπροστά μας μια Ιθάκη, ένα δύσκολο δρόμο. Αυτούς τους δρόμους τους ξέρουμε στην ιστορία της πατρίδας μας από τον Οδυσσέα μέχρι σήμερα. Είναι ο ελληνικός λαός που με τη ψυχραιμία του και την τόλμη του θα δώσει και πάλι τη λύση. Την Κυριακή όλοι μαζί για ένα ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή, για το ΠΑΣΟΚ που αγαπήσαμε, όχι για το ΠΑΣΟΚ που σας πλήγωσε».

 

Από το thessalianews.gr

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Σκρέκας, υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων με τη ΝΔ: «Δώστε μου δύναμη με τη ψήφο σας να παλέψω για τον τόπο μας»
Επόμενο άρθρο Γ. Παπασίμος: «Τόλμησε και τον τίμησαν»