Ειδήσεις

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων συμμετέχει στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οργανώνει μία σειρά από παρεμβάσεις ώστε να κάνει γνωστά τα τεράστια αγροτικά προβλήματα και να διεκδικήσει τις λύσεις τους.

Αρχικά έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου των Αγροτικών Συλλόγων της Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, στις 11.30 π.μ. στα γραφεία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), στον 4ο όροφο.

Ακολούθως την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη ο εκπρόσωπος της γραμματείας της ΠΕΜ. Κώστας Τζέλας θα πάρει μέρος στη συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ, των εργατικών σωματείων,  των αγροτών,  επαγγελματιών, γυναικών,  νεολαίας. που θα δοθεί στις 6 μμ έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνας.

Κορυφώνοντας, θα συμμετάσχει δυναμικά με την παρουσία αγροτών που κινητοποιούνται από τις γύρω περιοχές, στο μεγάλο συλλαλητήριο των φορέων το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει επίσης:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Είναι επιτακτική ανάγκη σ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για την γεωργία και την κτηνοτροφία, μεθοδικά να κάνουμε γνωστό και να αγωνιστούμε για το αγροτικό ζήτημα έτσι όπως το βιώνουμε , να συμπαραταχθούμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες που κι αυτές υποφέρουν από την βάναυση προσβολή του δικαιώματος σε μια καλύτερη ζωή, και να παλέψουμε για ένα δικαιότερο μέλλον που θα μας δίνει τις προοπτικές της ελπίδας και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα οδηγεί στον αφανισμό ένα μεγάλο μέρος της κτηνοτροφίας και της γεωργίας γενικότερα.

Οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών τα καύσιμα, το ηλεκτρικό, τα αγροτικά εφόδια, η φορολόγηση, οι σκληροί όροι διαβίωσης στην ύπαιθρο το ότι αναγκαζόμαστε να

βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας και την εκπαίδευση των παιδιών μας αφενός, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η καταλήστευση του μικρού αγροτικού εισοδήματος από καρτέλ και επιτήδειους αφετέρου, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο.

Η μόνη μας λύση πλέον είναι η δυναμική μας απάντηση και η συμμετοχή, και αυτό προτίθεται να κάνει όπως πάντοτε με συνέπεια η Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων. Δίνουμε λοιπόν συνέχεια εδώ από την Θεσσαλονίκη.

Να είμαστε όλοι παρόντες στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ.

Επίσης ανακοινώνουμε ότι μετά από συνεδρίαση της Γραμματείας της ΠΕΜ ανάμεσα σε άλλα αποφάσισε να διοργανώσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της AGROTIKA τέλος Οκτωβρίου».

Προηγούμενο άρθρο Τεχνικό σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Προγραμματισμός ρυθμιστών στροφών
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος διαβούλευσης θεματικών ομάδων για την κοινωνική ένταξη στη Θεσσαλία