Ευαισθησία για το περιβάλλον


  Την περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησία επέδειξαν κατά την προχθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν στο χωριό τους οι μαθητές του δ.δ. Πλατάνου της Δημοτικής Ενότητας Παραληθαίων.

 Κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος οι μαθητές του δημοτικού σχολείου έστειλαν το μήνυμα της προστασίας προς πάσα κατεύθυνση. Ταυτόχρονα κάλεσαν το σύνολο των συγχωριανών τους και ευρύτερα των πολιτών του νομού για συμμετοχή σε οργανωμένες δράσεις και αλλαγές στην προσωπική συμπεριφορά για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Κλείνοντας τον κύκλο μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς και προσπάθειας σε περιβαλλοντικά θέματα, οι μαθητές μας, μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση στο πλαίσιο της θεατρικής και της μουσικής αγωγής παρουσίασαν τις δικές τους σκέψεις για το περιβάλλον, την μόλυνση και την ανακύκλωση», σημείωσε, ο διευθυντής του σχολείου κ. Βαγγέλης Λιάνος.

Λίγο αργότερα η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Τρικκαίων κα. Ευαγγελία Τζέλη τόνισε πως «τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει ν’ αλλάξουμε την νοοτροπία και να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες για μια πράσινη καθημερινότητα. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ήδη αγγίξει, με παρατεταμένους καύσωνες και ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες, θύελλες κ.λπ., και προβλέπονται ακόμα πιο εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια».

Το συγκρότημα Rock και Lace έβαλε την δική του πινελιά στην εξαιρετική βραδιά παίζοντας μουσική, ενώ τα βλέμματα συγκέντρωσαν τα δύο θεατρικά που παρουσίασαν τα παιδιά.

Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση ζωγραφικής με τα έργα των μαθητών και έκθεση βιβλίου με θέμα το περιβάλλον, ενώ φιλοξενούνταν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και κολάζ, κάρτες κατασκευασμένες από παλιά χαρτιά και υλικά που ανακυκλώνονται.

Προηγούμενο άρθρο Δάνειο 11,5 εκατ. ευρώ για παρακρατήσεις
Επόμενο άρθρο Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την προώθηση μικρών εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε ορεινές περιοχές