Επιτροπή για τις λαϊκές αγορές από τη Δημοτική Κοινότητα


  Καταρχήν ήταν η προχθεσινοβραδινή συζήτηση στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων για το θέμα των λαϊκών αγορών.  Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων ή επηρεαζόμενων φορέων από τη λαϊκή αγορά, όπως το Αστικό ΚΤΕΛ και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Χρήστος Κωνσταντός δήλωσε: «Δεν πήραμε καμία απόφαση αρχίσαμε ουσιαστικά τη διαβούλευση με τους φορείς ακούστηκαν όλες οι απόψεις από διάφορους φορείς.

Αστικό ΚΤΕΛ, Επιμελητήριο, ΕΒΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο, πολίτες, αλλά και από συμβούλους της Δ.Κ. καταγράφηκαν οι απόψεις και εμείς θα συστήσουμε μια επιτροπή η οποία θα συνεχίσει τη διαβούλευση έτσι ώστε αφού ακούσει όλους τους φορείς να καταλήξει σε μια συγκεκριμένη πρόταση η οποία θα έρθει σε επόμενο συμβούλιο της Δ.Κ. και εν συνεχεία θα εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις».

Ως προς τα υπόλοιπα θέματα δήλωσε πως το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων πήρε αποφάσεις για διάφορα θέματα. Πρώτο ήταν η έγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας σε ένα κατάστημα και την παράταση ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε τρία καταστήματα, επίσης δόθηκε άδεια λειτουργίας μουσικής στο Φρούριο για την τέλεση γαμήλιων τελετών.

Το δεύτερο θέμα ήταν για την υποβολή προτάσεων ονοματοδοσίας οδών σε τρεις περιπτώσεις. Η μια αφορά δρόμο της Αγίας Μονής όπου προτείναμε να ονομαστεί Σαρανταπόρου, καθώς δεν υπήρχε όνομα. Η καινούρια πλατεία δίπλα από την πλ. Βουβής που θα προτείνουμε να ονομαστεί σε πλατεία Μαϊμανάκου. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου μέρους του οικοπέδου το οποίο έγινε η πλατεία και έχει επικρατήσει αυτή η ονομασία εκεί.
Ένας δρόμος δεξιά της οδού Λογγακίου προτείναμε να ονομαστεί σε Χαράλαμπου Κουτσιούμπα σε μνήμη ενός στρατιώτη που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.

Το τρίτο θέμα αφορούσε τον κανονισμό λειτουργίας της Δ.Κ. σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου στην οποία προσθέσαμε ένα άρθρο που έχει να κάνει με τη δημιουργία επιτροπών από το συμβούλιο που θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο και εισηγητικό χαρακτήρα».

Καταλήγοντας ο κ. Κωνσταντός υπογράμμισε: «Εκτός ημερήσιας διάταξης πήραμε απόφαση να προτείνουμε την έγκριση της τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης όπως ήρθε η εισήγηση από το γραφείο Προσόδων ώστε να είμαστε έτοιμοι πριν τη σύγκληση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Ιουλίου, ώστε να λειτουργήσουν όλα κανονικά στην εμποροπανήγυρη του Σεπτεμβρίου».

Προηγούμενο άρθρο Εξαγωγή τεχνογνωσίας από το ΚΕΝΑΚΑΠ
Επόμενο άρθρο Αναζήτηση χρημάτων για τους πρώην συμβασιούχους